Nieuws Actueel

De nieuwe versie van de Winkel van Sinkel in Goor

De naam Blokker is weg van de gevel van de winkel aan de Molenstraat in Goor. Benny en Yvonne Waanders keren terug naar hun roots.

Harry Gerritsma | Foto: Bert Kamp 29 augustus 2016

Lamers blokker bert kamp

Alleen de plakkaten met het oranje geblokte logo en de naam Blokker op drie winkelruiten herinneren eraan dat aan de Molenstraat een vestiging van Blokker was. De opvallende lichtreclame aan de gevel van het pand aan de Molenstraat is al weggehaald. Van de drie winkelruiten zijn inmiddels de maten opgenomen voor nieuwe plakkaten met de naam Lamers. Binnen voorziet Benny Waanders (53) de artikelen van prijskaartjes. Zijn vrouw Yvonne (52) worstelt met het nieuwe kassasysteem. Als er klanten binnen komen leggen ze hun werkzaamheden stil om hen van advies te kunnen dienen. Want, de klant blijft koning. Daar verandert vanzelfsprekend niets aan.

Oprichter

De winkel van Benny en Yvonne Waanders gaat voortaan als Lamers door het leven, genoemd naar oprichter Bennie Lamers en vader van Yvonne. Hij begon aan de Molenstraat rond 1950 met een zadelmakerij en transformeerde die in een winkel met huishoudelijke artikelen en speelgoed. Later kwamen daar tuinspullen bij.

De naam B. Lamers is altijd op het winkelpand blijven staan, ook toen het zestien jaar geleden een vestiging van Blokker werd. Lachend vertelt Waanders dat Blokker herhaaldelijk heeft geprobeerd hem te overtuigen dat de naam B. Lamers van de gevel diende te verdwijnen. Mooi niet dus.

Lamers is in Goor en omgeving immers een begrip. "Het gebeurt regelmatig dat mensen vragen of ze Lamers aan de lijn hebben als ik de telefoon opneem. Vandaar Lamers, wat goed is moet je niet veranderen", zegt Waanders.

Koers Blokker

Belangrijke aanleiding voor de naamsverandering is de nieuwe koers die Blokker inslaat om het slechte tij - proberen - te keren. De keten neemt afscheid van 150 van de 600 filialen. De overige 450 winkels krijgen na een verbouwing een modernere uitstraling. Ook wordt het assortiment aangepast en de webshop vernieuwd.

Waanders: "Ze willen af van tuinspullen en het speelgoed. Er komen luxere huishoudelijke artikelen, ze gokken op jongeren, op 30- plussers. Inkrimpen van het assortiment zie ik niet zitten. Wij moeten 'alles' hebben, vergelijk het met de Winkel van Sinkel van vroeger. Ik wil kunnen leveren, desnoods met een beetje verlies. Onze klanten komen niet vanwege een strakke winkelvloer, een mooi behangetje of fraaie schappen. Ze komen voor een artikel van goede kwaliteit. Hier zijn ze ongevoelig voor trends. De kleur van een artikel zal ze een worst zijn. Nogmaals: een breed aanbod, kwaliteit en service, dáár draait het om. Voor de inkoop ga ik me daarom ook meer op de Duitse merken richten, zoals Solingen en Fissler. Zulke merken staan voor degelijkheid."

Lees het volledige artikel in De Twentsche Courant Tubantia.