Nieuws Actueel

De Persgroep koopt videoplatform Makers Channel

Het online video- en influencersnetwerk Makers Channel komt de gelederen van de Persgroep versterken. Makers Channel maakte de afgelopen anderhalf jaar een stormachtig entree op de Nederlandse online videomarkt.

De Ondernemer | Foto: makerschannel.com 8 november 2016

Makers Channel

De Persgroep heeft Makers Channel aangetrokken om de digitale ambities van de uitgever verder waar te maken. CEO van de Persgroep Erik Roddenhof is opgetogen: "De merken en daarmee het enorme dagelijkse bereik van de Persgroep gaan samen met de kennis en kunde van Makers Channel op het gebied van video een heel mooie cocktail vormen voor onze lezers, adverteerders en makers. We zullen samen met Makers Channel, redacties en partners nieuwe video formats ontwikkelen die onze lezers dagelijks zullen boeien. De samenwerking met Ziggo die eerder dit jaar is gesloten en de overname van Makers Channel zijn belangrijke stappen vooruit."

Video starts

Op het videoplatform Makers Channel kunnen influencers en webtalenten hun video's aanbieden. Het platform heeft momenteel zo'n 3,5 miljoen videostarts per maand en maar liefst 4 miljoen pageviews. De groei bedraagt sinds de start meer dan 25 procent per maand.

Extra mediakracht

Makers Channel biedt de Persgroep een verbreding van kwaliteit en bereik in de vorm van extra mediakracht. Het Amsterdamse bedrijf werkte recentelijk samen met FOX, Glamour en het AD. Enkele hoog scorende namen in het netwerk van Makers Channel: oud-voetballer Ryan Babel, gamer Milan Knol, Instagram-hero Lizzy van der Ligt, muzikant Lil Kleine, culinair expert Jet van Nieuwkerk en dj Fajah Lourens.

Adviseur

Naast het eigen videoplatform is Makers Channel vooral ook adviseur voor merken die met short form online video willen werken en heeft het een eigen in-house videoproductie unit. Dit team richt zich volledig op ‘made for web’ series.

Gerelateerde artikelen

Adverteren nieuwe stijl: 'ieder merk een influencer marketeer'

Meet the players bewaakt imago profvoetballers social media

Video-snacks voor een ultieme merkbeleving: zo doe je dat