Nieuws Actueel

De ‘Rotterdamse Stadsondernemer’ krijgt tweede editie

De Bibliotheek op de bres voor ondernemers? In Rotterdam gebeurt het. Voor Rotterdammers, door Rotterdammers. Op 11 december wordt de tweede editie van de Rotterdamse Stadsondernemer georganiseerd. Een middag kijken en luisteren naar sprekers, veelal zelf ondernemer, die het zullen hebben over pitchen, online marketing en financiering.

Redactie De Ondernemer / MVO 7 december 2018

Stadsondernemer Hans Worst 2

Zo voor de hand liggend lijkt het niet, een bibliotheek die iets organiseert voor ondernemers. Maar niets is minder waar. In Rotterdam werken veel ZZP’ers op de beschikbare flexplekken in de bieb. Daar zitten veel startende ondernemers tussen en de bibliotheekmedewerkers kregen steeds vaker vragen over ondernemen. Het organiseren van een voorlichtingsdag, leek daarom logisch.

Lekker direct

De laagdrempeligheid van de bibliotheek was mede aanleiding om het evenement op te zetten, hoewel er al veel aanbod voor ondernemers is in de stad. Een bibliotheek loop je wat gemakkelijker binnen om eens wat informatie tot je te nemen. En door Rotterdamse ondernemers het woord te laten doen, ontstaat er al direct een hele herkenbare sfeer. Typisch Rotterdams, lekker direct en doorspekt met humor.

Lees ook: Zo wil Rotterdam de meest vernieuwende stad van de Benelux worden

Echte verhalen

Hans Worst, voor Rotterdammers een begrip, vertelde in de vorige editie over zijn worstenimperium. Hij sprak niet alleen over de mooie dingen van het ondernemerschap, ook de minder leuke aspecten kwamen met veel humor aan bod. Echte verhalen van mensen die dichtbij je staan doen het heel goed, zo blijkt. De geïnteresseerden zijn heel divers, van architecten tot advocaten en starters in de horeca. Er zaten niet alleen zelfstandigen zonder personeel, want ook het MKB van Rotterdam was goed vertegenwoordigd.

Ervaringen delen

De tweede bijeenkomst van 11 december gaat meer de diepte in. Bezoekers van de vorige editie krijgen antwoorden op vragen die ze zelf gesteld hebben. Ondernemers delen hun ervaringen over pitchen, onlinemarketing en er is een paneldiscussie over financiering met de Rabobank, Qredits en het Crowdfunding platform Symbid.

Netwerkapp

De Bibliotheek heeft de ambitie om vanaf nu elk kwartaal een bijeenkomst te organiseren. Inmiddels is er zelfs een speciale Stadsondernemers Networkapp, waarmee ondernemers voorafgaand, tijdens maar ook na het event met elkaar contact kunnen leggen.

De bijeenkomsten zijn gratis, maar bezoekers moeten zich wel inschrijven. Meer info: www.bibliotheek.rotterdam.nl