Nieuws Actueel

De snel rijzende ster Ivanka Trump: kroonprinses miljardenimperium

Ze maakte carrière met modellenwerk, een eigen sieradenmerk en sluit de zakelijke topdeals van de Trump Organization. Nu vader Donald Trump president van Amerika wordt, neemt lieveling Ivanka Trump (35) met haar broers de leiding over het zakenimperium over.

De Ondernemer 28 november 2016

Ivanka trump donald trump kinderen jared kushner groot 1065

Ivanka is mooi, slim en volgens ingewijden is Donald jaloers op haar zelfbeheersing. Vader Donald grapte ooit in een talkshow dat hij haar zou proberen te versieren als ze niet zijn dochter was. Samen met haar broers Donald Jr. (38) en Eric (32) runde ze al papa's bedrijf, The Trump Organization. Nu Donald aantreedt als president, neemt het nageslacht de leiding helemaal over, kondigde hij aan.

Vastgoed

Dochter Ivanka beheert vastgoed van het Trump imperium en maakte naam met eigen merklijnen zoals Ivanka Trump Fine Jewelry en Ivanka Trump Lifestyle Collection. Ze studeerde aan de Georgetown Universiteit en de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. Daar studeerde ze af in economie in 2004.

Model

Ivanka Trump kluste tijdens haar studie bij als model. Dat deed ze voor ontwerpers als Versace, Marc Bouwer en Tommy Hilfiger. Ze schitterde op de covers van vooraanstaande tijdschriften als waaronder Stuff, Forbes, Harper's Bazaar, Avenue Magazine, Elle Mexico. Ivanka Trump begon haar eigen juwelen te ontwerpen en opende een shop op Madison Avenue, New York.

Ivana Trump

Ivanka, Donald jr. en Eric en dragen in de Trump Organization allemaal de titel vicepresident. Ze zijn kinderen van Trumps eerste vrouw Ivana. Halfzus Tiffany (23) wil na een studie rechten hetzelfde pad op. Het imperium behelst een wereldwijd netwerk van vastgoed, hotels, golfbanen, aandelen, leningen, investeringen en investeerders.

Jared Kushner

Ivanka Trump is sinds 2009 getrouwd met de succesvolle zakenman Jared Kushner. Ook hij is onderdeel van het politieke team achter Donald Trump. Kushner bedacht de sociale-mediastrategieën tijdens de campagne en zou ook speeches geschreven hebben.

First lady

Niet vrouw Melania, die liever de publiciteit mijdt, maar dochter Ivanka wordt gezien als de echte first lady van het Witte Huis. Toen Trump in zijn penthouse voor het eerst een buitenlandse leider ontmoette, de Japanse premier Abe, zaten ook Ivanka en haar man Jared Kushner aan tafel. Jared is actief in het team dat Donalds presidentschap moet voorbereiden.

Politiek

Ivanka zelf bezwoor echter in een interview dat zij, met haar broers Donald jr. en Eric weg zullen blijven bij de politiek en zich focussen op het bedrijf van hun vader.

Belastingontduiking

Saillant: de vader van Jared Kushner, een vastgoedbaron, werd in 2006 veroordeeld wegens belastingontduiking. Openbare aanklager in diens zaak was Chris Christie. Hij was als gouverneur de campagne onderdeel van Trumps team. Maar nu niet meer: Christie werd er deze maand uitgeknikkerd. Amerikaanse media suggereren dat het om een wraakactie ging van het koppel Ivanka Trump - Jared Kushner.

Wolkenkrabber

Jared Kushner nam na de veroordeling van zijn vader de zaak over. Hij vloog wekelijks naar Alabama voor een werkbespreking in de gevangenis. In 2007 maakte hij zijn eerste grote klapper met de aankoop van een wolkenkrabber op Manhattan voor 1,8 miljard dollar. Daarmee vestigde Jared op 25-jarige leeftijd in één klap zijn naam als New Yorkse vastgoedbaron.

Romantisch verbond

Zijn status werd bevestigd met een romantisch verbond. Kushner trouwde de dochter van de concurrerende vastgoedbaas.

Gouden armband

Dat de Trumps het Witte Huis soms zien als een nieuw filiaal van hun familiebedrijf bleek uit een e-mailtje van een assistente van dochter Ivanka, die met een gouden armband te zien was tijdens een tv-interview. 'Style Alert', bazuinde het mailtje. 'Ivanka Trump met haar favoriete armband uit de Metropolis Collectie tijdens 60 Minutes. Prijs: 10.800 dollar.'

Gerelateerde artikelen:

Overzicht: Hoe Donald Trump rijk werdStem op Trump uit protest tegen invloed bedrijfsleven8 statements van Hillary Clinton voor ondernemersDe 5 economische drogredenen van Donald TrumpHuizen Donald Trump: exclusief kijkje in Trump Tower (foto's)