Nieuws Actueel

De Twentsche Foodhal zoekt ondernemende koks

Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik, initiatiefnemers van De Twentsche Foodhal, zijn een zoektocht gestart naar ondernemende koks. Voor ‘Pitch je Keuken’ kunnen (aspirant) ondernemers met culinair talent en een sterk concept, hun plan voor de nieuwe Foodhal indienen.

Van onze redactie 13 februari 2017

Foodhal enschede

In september 2017 wordt het concept van 1.000 vierkante meter geopend in de Performance Factory in Enschede. Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik oogsten al een tijdje succes met Foodtruck Festivals. Het duo van Twente Events gaat nu een stap verder. De hal moet the place to be worden voor het onontdekte culinaire talent dat alsnog zijn kans wil grijpen met een maatschappelijk en betrokken functie voor de wijk.

Lokale producten

De ondernemers willen met ‘Pitch je Keuken’ een droom van de deelnemers helpen vervullen: een eigen horecazaak. In de hal worden tien verschillende keukens ingericht waar bezoekers uit kunnen kiezen. De nadruk ligt op eerlijke gerechten en lokale producten die ter plekke worden bereid.

Vanuit de wereld van de foodtrucks proefden de initiatiefnemers al veel belangstelling voor een dergelijk concept. “Op dit moment hebben we al 23 aanmeldingen van ondernemers, foodtruckers en koks die graag bij ons willen starten. Er zitten prachtige ideeën bij waarvan sommigen een echte aanwinst zijn voor Oost-Nederland”, aldus Wooldrik. “Maar we leren graag nog veel meer aspirant ondernemers kennen.”

Aanmelden

Koks met ambitie om hun eigen keuken te starten, kunnen tot 15 maart hun plan indienen. Geselecteerde deelnemers mogen deze begin april voor een deskundige jury presenteren, waarna de tien beste concepten vanaf september aan de slag mogen in de Foodhal. Aanmelden kan via de website.

Fotograaf: Annina Romita