Nieuws Actueel

De Vecht kan weer shoppen

De Vecht heeft weer een winkel. In de voormalige witgoedzaak van haar man begon Jolanda Kamphorst een modezaak.

Merten Simons | Foto: Ronald Hissink 25 februari 2016

Winkel ronald hissink

Frank en Jolanda Kamphorst zien er brood in weer een winkel te beginnen op De Vecht. Een jaar nadat de laatste winkel in het dorp met ongeveer 150 inwoners verdween, heeft het echtpaar de damesmode- en woonaccessoireswinkel Jola's Style geopend aan de Kerkstraat.

Droom"Het idee speelde al nadat we de witgoedwinkel van Installatietechniek De Vecht vorig jaar sloten. Nu is het eindelijk zo ver", zegt de 50-jarige Jolanda. Waar haar man Frank zijn installatiebedrijf nog steeds runt achter de zaak, heeft de Vechtse haar droom nagejaagd. "Natuurlijk zitten we niet in een druk winkelcentrum, maar we richten ons ook op een andere doelgroep. We kijken gericht wat voor volk er binnen komt en wat ze willen hebben. Daardoor krijg je andere wensen en koop je andere kleding in. Na een week kan ik nu alweer inkopen. Iedereen die binnenloopt koopt bijna ook wat."

Goede keusKlanten moeten veelal uit De Vecht en de omliggende dorpen komen. Een kleine doelgroep, beseft ook Frank, die een jaar geleden nog de stekker trok uit zijn witgoedzaak. "We moeten het straks onder meer ook hebben van de zomer. Met mooi weer komen er veel fietsers door het dorp en we zitten hier mooi aan de doorgaande weg. We zijn nu een week op weg, maar ik kan nu al zeggen dat we een goede keus hebben gemaakt."

Een keus die gedeeltelijk ook noodgedwongen ontstond omdat het echtpaar de eigenaar is van het pand. "Nadat we vorig jaar de witgoedwinkel sloten hadden we twee keuzes. Verhuren of zelf wat beginnen. Als je gaat verhuren moet je nieuwe voorzieningen treffen. Dat was eigenlijk geen optie."

ReactiesDe reacties in het dorp zijn in elk geval veelbelovend, zegt het tweetal. "Er komt weer wat meer beweging in het dorp", aldus Frank. "Het zegt genoeg dat iedereen wel even binnen komt wandelen en bijna ook allemaal wat koopt."