Nieuws Actueel

De Volksbank schaft negatieve rente vanaf oktober af

De Volksbank gaat zijn klanten vanaf 1 oktober dit jaar geen negatieve rente meer in rekening brengen. De stap volgt op de renteverhoging met 0,5 procentpunt die de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week doorvoerde. De ECB maakte daarmee een einde aan een periode van negatieve rentes in de eurozone, die acht jaar duurde.

ANP 28 juli 2022

ANP280722083 1

Eerder kondigde concurrent Rabobank al aan vanaf 1 augustus de negatieve rente volledig af te schaffen. De Volksbank, eigenaar van SNS, ASN Bank en RegioBank, schroeft de rente op met 0,5 procentpunt naar nul procent voor particuliere en zakelijke klanten met een saldo boven 100.000 euro op spaar- en betaalrekeningen en het gelddeel van beleggingsrekeningen. Voor klanten met een saldo tot en met 100.000 euro werd al geen negatieve rente in rekening gebracht en verandert er niets.

"We kunnen de rente aanpassen mede als gevolg van de door de ECB aangekondigde rentewijziging. Ik ben blij dat er met deze rentestap voor nu een einde komt aan negatieve rente voor onze klanten", zei topman Martijn Gribnau van de Volksbank.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws