Nieuws Actueel

Deense keten Søstrene Grene na Zwolle ook in Enschede

De Deense keten Søstrene Grene komt naar Enschede. De winkel vestigt zich naast kledinggigant Primark aan het Van Heekplein 98, meldt de Tubantia. De eerste Twentse vestiging verwacht in november open te gaan.

Van onze redactie 14 september 2016

Sostrenegrene

De gemeente is blij met de komst van de Denen naar Enschede. In een gesprek met het VNG-blad Binnenlands Bestuur liet Duco Hoek, accountmanager van het Gemeentelijk Ondernemersloket voor de detailhandel, weten dat de gemeente meer Scandinavische ondernemers naar het centrum wil halen.

Aantrekkelijke formule

Volgens hem zijn de typisch Scandinavische stijl en - winkelformules aantrekkelijk voor de Nederlandse binnensteden. Er zijn meer contacten met Scandinavische ondernemers. Namen kan Hoek niet noemen, omdat het nog om verkennende gesprekken gaat.

Søstrene Grene streek in 2012 neer in Nederland en heeft vestigingen in Zwolle, Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en Den Haag. Het familiebedrijf is in 1973 opgericht door de zussen Anna en Clara in het Deense Aarhus. Søstrene Grene heeft inmiddels meer dan negentig winkels in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Nederland, Spanje, Japan, IJsland en Frankrijk.

Foto: Søstrene Grene