Nieuws Actueel

Delftse start-up koopt bedrijf uit de VS

Van onze redactie 27 januari 2016

Hyet Solar Zonnepanelen

Eternal Sun, in 2011 begonnen als Delftse start-up, breidt zijn activiteiten internationaal uit, schrijft het AD. Het bedrijf ontwikkelt zonnepanelen en simulatiesystemen die zonlicht nabootsen. De techniek is ontwikkeld op de TU Delft.

Eternal Sun ziet nu kans om een Amerikaans bedrijf over te nemen. Het gaat om het in Boston gevestigde Spire Solar, in 1969 opgericht en gespecialiseerd in de productie van hightech apparatuur voor de zonne-energiesector.

WereldwijdSinds 1982 houdt dit bedrijf zich bezig met de ontwikkeling van zonlichtsimulatoren. Wereldwijd heeft het er daarvan honderden verkocht.

Spire Solar is onderdeel van het beursgenoteerde Spire Corporation. Na de overname door Eternal Sun blijft het onder de naam Spire Solar opereren. Ook blijft het hoofdkantoor in Boston gevestigd. Eternal Sun wil zich met de overname internationaal op de kaart zetten.

SteunChokri Mousaoui en Stefan Roest richtten in 2011 Eternal Sun op. Dat gebeurde met steun van YES!Delft. YES!Delft ondersteunt nieuwe technologische start-ups met als doel ze te laten doorgroeien tot innovatieve bedrijven.

De nieuwe start-ups worden samengebracht met andere beginnende bedrijven, coaches en investeerders. Ook worden studenten en wetenschappers gestimuleerd om een bedrijf te beginnen.