Nieuws Detailhandel

Vlaggenverkoper verdient goed aan boerenprotest met omgekeerde vlag

Vlaggenleveranciers hebben goede zaken kunnen doen in de afgelopen weken door de protestacties met omgekeerde vlaggen tegen het stikstofbeleid van het kabinet. ,,Wij hebben het gigantisch druk gehad met bestellingen door het land heen", zegt Marco van Daalen, eigenaar van de Vlaggenclub in Mijdrecht.

Van onze redactie 28 juli 2022

Vlaggenverkoper boeren boerenprotest blokkades omgekeerde vlag

Een sympathisant kijkt met omgekeerde vlag toe naar de file op de A50, nadat boeren mest en ander puin hebben gedumpt. Foto: ANP.

,,Een boer bestelde een vlag van 4,5 bij 7 meter, die hangt nu aan een elektriciteitsmast", vervolgt hij. De Vlaggenclub verkocht ongeveer duizend extra vlaggen door de acties. Ook zijn er volgens Van Daalen honderden hoesjes met de Nederlandse vlag verkocht om over de buitenspiegels van auto's te trekken. ,,Die worden normaal alleen maar tijdens een EK of WK verkocht. Als je de linker hoes rechts doet en de rechter links dan zit de vlag ook ondersteboven. Die zijn enorm hard gegaan", vertelt de verkoper.

Ook autovlaggen deden het goed. ,,Daar hebben we er een stuk of negenhonderd van verkocht." De Vlaggenclub maakt ook zelf speciale vlaggen voor de boerenprotestacties. ,,We hebben een onwijs mooie vlag met de tekst 'steun onze superboeren', dat vinden we een hele vrolijke vlag", aldus Van Daalen.

Lees ook: Supermarkten klaar met boerenblokkades: schade loopt op tot 45 miljoen

30 procent meer vlaggen verkocht dan vorig jaar

Ook Faber Vlaggen met kantoor in Amsterdam zag de vraag stijgen. Via de webshop werden ongeveer honderd vlaggen extra aan de man gebracht, 30 procent meer dan vorig jaar rond deze tijd. ,,We merken wel dat er meer vraag is naar rood-wit-blauwe vlaggen. Het zijn natuurlijk geen hele hoge aantallen, als je ziet dat er overal wel vlaggen hangen", zegt eigenaar Huib Faber. Mogelijk komt dat omdat hij vooral vlaggen in de hogere prijsklasse verkoopt.

VlaggenEnMasten in Lage Zwaluwe zag de inkomsten eveneens stijgen. ,,Met Nederlandse vlaggen hebben wij het drukker dan normaal. We verkopen ze aan particulieren, boeren, bedrijven en winkeliers", zegt een woordvoerder. Exacte verkoopaantallen kon zij niet geven.

Lees ook: ‘Dat boeren boos zijn op het zwalkende beleid van de overheid is begrijpelijk. Rutte IV moet nu de ellende van Rutte II opruimen’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws