Nieuws Actueel

Deuren bistro T-bone in Enter zijn weer geopend

Wie voorkennis mist, zou zweren dat dit restaurant 'gewoon' een opknapbeurt heeft gehad. Wie beter weet, kan zich het drama dat zich hier afspeelde nog goed voor de geest halen. Die fatale middag in februari waarop de vlammen uit de ramen sloegen en waarop een vuurzee de zojuist gerenoveerde voorzijde van T-Bone met wand en dak vernielde.

Jeroen de Kleine | Foto: Bert Kamp 14 november 2016

Tbone

"We hebben al van verscheidene mensen gehoord dat het lijkt alsof de voorkant van ons restaurant nooit is weggeweest", zegt eigenaar Jan Roetgering (62) in de Tubantia. De Enternaar kijkt om zich heen. Hij is maar wat trots op wat hij, zijn vrouw Truitje (64) en de vaste ploeg van negen personeelsleden in ongeveer acht maanden tijd hebben neergezet. "Met uiteraard een enorme berg hulp van heel veel lokale bedrijven", benadrukt hij. "Die allemaal wat extra uren doorwerkten en ook in de bouwvak niet stopten met de werkzaamheden."

Beleving

Al dat werk is beslist niet voor niets geweest. Het interieur ziet er fraai uit door de sfeerverlichting, de eikenhouten barconstructie en een handvol versiersels aan de muren. Vrijwel overal ligt een nieuwe vloer. Ook de keuken is volledig nieuw, met hier en daar wat accentjes uit het voormalige pand. "Dat is voor de herkenbaarheid. Voor de gasten en misschien ook een beetje voor onszelf", zegt Roetgering.

In de wand tussen de keuken en de zitruimte zit een groot venster. "We willen dat mensen precies kunnen zien wat er in de keuken gebeurt. Dat is allemaal onderdeel van de beleving. Je komt tegenwoordig niet meer weg met louter een bord eten. Gasten willen er een thema omheen hebben. Het eten moet uiteraard dik in orde zijn, maar de rest moet ook kloppen."

Vol

Roetgering verwacht dat de vaste bezoekers binnen de kortste keren weer bij hem in de zaak zitten. "De telefoon blijft maar rinkelen en de berichten op de sociale media blijven binnenstromen. We zitten de komende tijd zo goed als vol. Hier en daar is nog wel wat beschikbaar, maar we kunnen vooruit."