Nieuws Actueel

Deze 16 organisaties betrekken hal Zuid in Performance Factory Enschede

De metamorfose van het Polaroidterrein naar de Performance Factory in Enschede is de tweede fase ingegaan. Na een tijdelijke invulling wordt hal Zuid nu eindelijk opgeknapt en krijgt het weer een bestemming, meldt de Tubantia.

Newsroom Enschede | Foto: Emiel Muijderman 24 november 2016

Performance Factory Enschede Emiel Muijderman

Terwijl hal Oost al een tijdje in gebruik is als sportlocatie, wordt in hal Zuid gemikt op een andere doelgroep. Hier komen vooral commerciële en niet-commerciële bedrijven die zich naast hun eigen kernactiviteiten bezig gaan houden met het helpen aanboren en ontwikkelen van talent op het gebied van kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. Kruisbestuiving is het motto: elke partij moet een meerwaarde hebben voor een ander.

Twentsche Foodhal

Hal Zuid wordt opgedeeld in ruimtes waarvoor naast Domijn nog zestien organisaties op de lijst staan. Publiekstrekker wordt ongetwijfeld de Twentsche Foodhal, een initiatief van Erik Wooldrik en Jarno Bruggeman die op de begane grond circa 1.000 vierkante meter tot hun beschikking krijgen, bestemd voor eten en drinken. De Hengeloërs gaan er, naast hun eigen commerciële horeca-activiteiten, tien kookruimtes inrichten voor startende ondernemers. Ook komt er een kookatelier, waar koksleerlingen van het ROC van Twente terecht kunnen en workshops worden gegeven. In de kookruimte worden tevens cliënten begeleid van Aveleijn.

Stadswerkplaats

Een ander staaltje van kruisbestuiving is de Stadswerkplaats, atelier voor oude ambachten als hout- en metaalbewerking en bronsgieten. Iedereen kan hier tegen een vergoeding komen werken, bijvoorbeeld kunstenaars.

De werkzaamheden zijn in volle gang en zullen een jaar in beslag nemen.

Totaalaanbod

In hal Zuid van de Performance Factory krijgen zestien commerciële en niet-commerciële partijen een ruimte:

DigiTech Enschede: recyclet en repareert computers en verzorgt computerlessen voor ouderen Element X Custom: graffiti en zeefdruk Frans Dekker Photography Glo Entertainment Live: dansschool Kinderdomein: kinderopvang Miljata: Lego bouwlab Stichting Pop in Uitvoering Orange8: training en coaching OSB: onderhoud-servicebureau van woningcorporatie Domijn Stadswerkplaats: werkplaats voor oude ambachten Stichting ARTwekkelo (SART): stimulering van beeldende kunst Stichting Geuzenpop: organisatie popfestival Geuzenpop Theatermakerij Enschede: jeugdtheater Twentschse Foodhal Wijkraad Bothoven Workspace4U: verhuurt onder meer werkplekken Domijn