Nieuws Actueel

Deze 50 Nederlandse start-ups gaan naar de techbeurs CES 2020

50 Nederlandse start-ups zullen komend jaar afreizen naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, oftewel de grootste en meest prestigieuze technologiebeurs van de wereld. Dat maakte Constantijn van Oranje, de 'Special Envoy' van Techleap, gister bekend tijdens de CES Unveiled in Amsterdam. Dit evenement geeft een voorproefje van wat er op de CES 2020 wereldwijd zal worden gelanceerd.

Van onze redactie 18 oktober 2019

50 startups nederland las vegas

Foto: Shutterstock

Onder de noemer ‘futureproofing the world, one Dutch solution at a time’ zullen de 50 startups zich van 7 tot 10 januari 2020 presenteren op het meest prestigieuze technologie-evenement van de wereld in Las Vegas. Naast Constantijn van Oranje zijn ook Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer en Gerbert Kunst, Consul-Generaal in San Francisco, aanwezig in Las Vegas.

Grootste techbeurs ter wereld

CES is met circa 200.000 bezoekers de grootste technologiebeurs ter wereld. Jaarlijks worden er de nieuwste technologieën en volgende generatie innovaties aan de markt getoond. De focus ligt dit jaar meer dan ooit op het presenteren van veerkrachtige technologieën die de wereld toekomstbestendig zullen maken en oplossingen bieden voor maatschappelijke en globale uitdagingen op het gebied van energietransitie, gezond leven, gezondheid en duurzaamheid, water en voedsel, en smart cities.

De vandaag bekendgemaakte Nederlandse startups zijn geclusterd rond vijf thema’s: de toekomst van energietransitie en e-mobility, de toekomst van city living, de toekomst van consumer technology trends, de toekomst van life sciences en de toekomst van learning. Ook wordt vandaag bekendgemaakt dat twee van de 50 start-ups, Hydraloop en CoolFinity, in de prijzen vallen bij de prestigieuze CES Innovation Awards.

Technologie van wereldklasse

Constantijn van Oranje gaat namens Techleap mee naar Las Vegas, een instantie die zich inzet voor de belangen van startende ondernemers. ,,Nederland heeft technologie van wereldklasse en ondernemers die dit graag toepassen om grote globale maatschappelijke uitdagingen aan te pakken,'' zegt hij. ,,Op CES zal een delegatie van 50 start-ups wederom de innovatiekracht van Nederland tonen. Het doel is om hen ervaring te laten opdoen in de VS en contacten te leggen met potentiële investeerders, klanten, partners en distributeurs.”

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat zegt over het initiatief: ,,Ik wil Nederlandse start-ups zoveel mogelijk de kans geven om te groeien en de wereld te laten zien welke technologische oplossingen ze in huis hebben. Start-ups zijn bijna altijd op zoek naar kennis, geld en partners om hun onderneming verder te laten groeien. Daarom is het goed om deze Nederlandse bedrijven in de VS, een van de grootste investeerders in onze economie, te ondersteunen bij het grijpen van kansen. CES is daarbij hét podium gebleken om te laten zien dat global challenges niet kunnen zonder Dutch Solutions.”

De missie naar CES2020 wordt georganiseerd door het ministerie van Econonomische Zaken, ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en techleap.nl.

De geselecteerde start-ups voor CES 2020

The Future of Energy Transition & e-Mobility
Incooling
Leyden Jar Technologies
NOWI Energy
Skoon Energy
Urban Mobility Systems
Venterp
XYZ Dynamics

The Future of City Living
AirBliss+
AurAir
Circularise
Coolfinity
DEN Smart Home
Hiber
Hydraloop Systems
i4Things
Lightwell
Meatable

The Future of Consumer Technology Trends
20tree.ai
Braincreators
Didux
Fluidensity
Heatbox
Morphotonics
PYOUR Audio
Reducept
SenseGlove
Th3rd

The Future of Life sciences
Arenar
Crescent Technologies
EatMyRide
Elitac
Envision Technologies
Facecode (Light Tree Ventures)
Hyko
i-Med Technology
Microsure
MindAffect
NightWatch
Omnigen
Propeaq
Plasmacure

The Future of Education
DialogueTrainer
Dimenco
Knowtice
Learned.io
LoCoMoGo
Pandora Intelligence
Scitodate
Watermelon