Nieuws Actueel

Deze Groningse startup is veelbelovend

Het van origine Groningse bedrijf HackerOne is door Business Insider gekozen tot één van de 25 meest hotte startups in San Francisco. Dit bericht de Groninger Ondernemerscourant vrijdag.

De Ondernemer 19 februari 2016

Startup Hacker One

HackerOne zet hackers in om beveiligingslekken te vinden in websites en software van grote bedrijven. Voor grote ontwikkelaars als Twitter, Adobe en Snapchat is dit waardevol, en dat blijkt: dit zijn slechts een paar van de bedrijven waar HackerOne voor werkt.

HackerOne ontstond in 2011 vanuit de Hanzehogeschool. Michiel Prins en Jobert Abma, toen twee Groningse studenten, maakten een lijst met 100 hightech-bedrijven die ze wilden hacken. En dat lukte: ze vonden al snel beveiligingslekken in Facebook, Google, Apple en Microsoft. Prins en Abma waarschuwden de CEO’s en sindsdien zitten ze bij dit soort bedrijven om de tafel. Het hoofdkantoor van HackerOne zit nu in San Francisco.

Business Insider Business Insider maakte de lijst met startups op basis van gesprekken met marktspecialisten, investeerders, startup-founders en door te kijken in welke bedrijven er in 2015 veel geïnvesteerd werd. Op de lijst staan de bedrijven waar het komende jaar veel van wordt verwacht.