Aangeboden door Ondernemersportaal Den Haag

Branded Content Dienstverlening

De ondernemende broers van Saray Bruidsmode en Juwelier

Ruim 25 jaar geleden begon Zafer Yildiz in de Haagse Hobbemastraat een juwelierswinkeltje. Na enkele jaren kwam zijn jongere broer Ahmet Yildiz bij hem in de zaak werken. Op advies van een Turkse zakenman die bij hen in de winkel kwam, zijn ze in 2004 daarnaast óók een bruidsmodewinkel begonnen.

Anke Derkse 16 november 2022

De ondernemende broers van Saray Bruidsmode en Juwelier1 Groot

Foto: Machtelt Mostert

Inmiddels runnen de broers nu dus twee zaken en is de juwelierswinkel zelfs onlangs flink uitgebreid. Zafer Yildiz is verantwoordelijk voor de bruidsmode en broer Ahmet Yildiz staat in de juwelierszaak. We spreken met Ahmet naar aanleiding van de forse uitbreiding die zijn zaak, van 80 m2 naar maar liefst 120 m2, onlangs heeft ondergaan. ,,Wij komen uit een echte ondernemersfamilie”, aldus Yildiz, ,,en houden dus wel van een zakelijk gokje. Dat we destijds de bruidsmode erbij hebben genomen, was voor ons echt een avontuur. In Nederland is die combinatie namelijk helemaal niet gebruikelijk, maar in Turkije zie je het veel. We merkten al snel dat onze klanten het heel fijn vonden, zodat de bruidsmode zowel voor dames als voor heren vrijwel direct goed liep. We zijn blij dat we die stap destijds hebben gezet.”

,,Soms moet je als ondernemer een gokje wagen. Gelukkig heeft dat tot nu toe goed uitgepakt voor ons en daar zijn we trots op”

Ahmet Yildiz

Gezellige winkelstraat

De Hobbemastraat is een levendige winkelstraat midden in de Schilderswijk. De familie Yildiz heeft de juwelierszaak aan de ene kant van de straat en ertegenover de bruidsmodewinkel. Dat is prettig voor de klanten, want die hoeven alleen de straat maar even over te steken om de juwelen uit te kiezen die perfect passen bij de bruidskleding. Veel klanten die de broers krijgen, hebben een Turkse achtergrond. Maar ook Marokkaanse, Surinaamse en klanten van andere nationaliteiten weten de winkels te vinden. Hun klanten komen van heinde en verre speciaal naar Den Haag; zelfs mensen uit Duitsland en België hebben er een reisje naar de hofstad voor over. ,,Tot begin van deze eeuw kwamen hier best nog veel Nederlandse mensen winkelen”, weet Yildiz. ,,Die vonden het hier ook heel gezellig. Het zou fijn zijn als wij hén weer in onze mooie winkelstraat mogen verwelkomen.”

De bekendheid van hun zaken in binnen- en buitenland hebben de broers mede te danken aan het feit dat ze bijzonder actief zijn op social media. Op Instagram hebben ze meer dan veertigduizend volgers en op Facebook een kleine achtduizend! Maar vooral het doorzettingsvermogen heeft de broers gebracht waar ze nu staan. ,,Wij zijn harde werkers en geven niet op”, stelt Ahmet. ,,En soms moet je als ondernemer een flinke investering doen en een gokje wagen. Gelukkig heeft dat tot nu toe goed uitgepakt voor ons en daar zijn we trots op.”

,,Het is belangrijk dat de ondernemers betrokken worden bij de plannen van de gemeente''

Ahmet Yildiz

Hoog bezoek bij heropening

De Hobbemastraat is toe aan een noodzakelijke herindeling en daar hebben winkeliers dus ook mee te maken. Bedrijfscontactfunctionaris voor de Schilderswijk van het Ondernemersportaal Den Haag, Atalay Celenk, organiseert regelmatig bijeenkomsten voor de ondernemers om de plannen onder de aandacht te brengen. Yildiz: ,,Atalay doet echt goed werk voor de ondernemers hier. Zo heeft hij al een paar keer een Ondernemersontbijt georganiseerd, waar ik naartoe ben geweest. Ik moest er wel vroeg mijn bed voor uit, maar het was de moeite waard. Het is belangrijk dat de ondernemers betrokken worden bij de plannen van de gemeente.”

Naast het organiseren van collectieve bijeenkomsten, ondersteunt Atalay individuele ondernemers in de Schilderswijk. Zo heeft hij de gebroeders Yildiz geadviseerd om het vieren van het 25-jarig jubileum te combineren met de feestelijke opening van de uitgebreide winkel. ,,Hij heeft ons goed advies gegeven over hoe je zo’n opening het beste kunt organiseren. We hebben aan hem de vraag voorgelegd of het een idee zou zijn om de burgemeester de opening te laten verrichten. Atalay vond dit een heel goed plan en heeft beloofd zich er voor in te zetten en ons daarbij te ondersteunen. Wij zouden het natuurlijk heel erg op prijs stellen, als burgemeester Van Zanen dit zou willen komen doen. Wij zijn trots op wat we bereikt hebben, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze winkelstraat. De komst van de burgemeester geeft aan hoe belangrijk onze winkels zijn voor de Schilderswijk.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Ondernemersportaal Den Haag.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

tracking pixel