Nieuws Actueel

Dierenspeciaalzaak Pets&Co in Goor ondergaat metamorfose

De vaste klanten van dierenspeciaalzaak Pets&Co zullen niet weten wat ze zien als ze de winkel aan de Grotestraat weer binnenstappen. De zaak heeft een metamorfose ondergaan. Geen enkel product ligt nog op dezelfde plek, de zaak is uitgebreid, er is een nieuwe toonbank getimmerd van steigerhout en er is een lik verf op de muur gekomen.

Van onze redactie 27 mei 2016

Dierenwinkel Goor overgenomen Lars Smook

En dat zijn nog niet eens de belangrijkste wijzigingen. Want na 36 jaar de dierenspeciaalzaak te hebben bestierd, nemen eigenaren Wim en Diny Vaarhorst afscheid. Het Hengeveldse echtpaar begon met een hondentrimsalon aan de Wijnkamp. In de loop der jaren werd de zaak uitgebouwd tot een dierenspeciaalzaak met trimsalon. "Het is de leeftijd hè, ik ben 65 en Diny wordt dat volgend jaar. We zeiden altijd dat we wilden stoppen als we 60 waren, maar toen vonden we het nog zo leuk dat we zijn doorgegaan. Nu is het mooi geweest.”

Droom van nieuwe eigenaren Ze doen de zaak over aan de Goorse Danieke de Vries en de Markelose Marijke Ligtenbarg, allebei 29. "Het is van ons allebei altijd een droom geweest een eigen winkel te hebben”, vertelt Danieke. „Via via hoorde ik dat ze overnamekandidaten zochten. Marijke kende ik nog uit de tijd dat we samen bij Dierenpark Wissel in Epe werkten. Zij was meteen enthousiast. We zijn met een plan naar de bank gestapt en nu staan we hier.”

EmotieToekomst is er zeker voor een fysieke dierenwinkel, daar zijn ze van overtuigd. Ondanks dat de detailhandel het moeilijk heeft door de vele internetwinkels. "Met dierenwinkels gaat het net als met winkels in babyspullen. Er zit emotie in. Mensen willen zien en voelen wat ze voor hun kind kopen. En zo gaat het ook met spullen voor hun huisdier”, zegt Diny.Kennis van zaken"En een bezoek aan de dierenwinkel is net een uitje. We krijgen hier vaak oppasoma’s en -opa’s met kinderen die even binnenkomen om te kijken naar konijntjes of visjes. Verder verkoop je niet alleen, je hebt ook veel kennis in huis. Mensen komen ook voor goed advies over de verzorging van hun dier.”

FeestZaterdag 28 mei is het van 9.00 tot 17.00 uur feest in de zaak. Er komt een dierenfotograaf en huisdiereigenaren kunnen bij een dierenarts hun dier laten checken. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, waaronder een springkussen. Daarnaast is er korting op het assortiment.

Foto: Lars Smook