Nieuws Actueel

DigiD verhoogt inlogcapaciteit vanwege drukte belastingaangifte

De beheerder van DigiD, Logius, verhoogt donderdag de capaciteit zodat meer mensen kunnen inloggen. Sinds woensdag kunnen mensen belastingaangifte doen, maar sindsdien is het systeem regelmatig overbelast en is inloggen op DigiD vaak niet mogelijk. Mogelijk kunnen donderdagmiddag meer mensen inloggen na de capaciteitsverhoging.

ANP 2 maart 2023

ANP020323137 1

Volgens een woordvoerster van Logius spelen de inlogproblemen nog steeds. Woensdag wilde Logius de capaciteit niet verder uitbreiden omdat toen het risico bestond dat DigiD helemaal niet meer zou werken. "Het systeem is vanaf woensdagavond geanalyseerd en verder geoptimaliseerd, waardoor het een capaciteitsverhoging nu wel aankan", aldus de zegsvrouw.

Hoeveel mensen donderdagmiddag kunnen inloggen is niet bekend, dit hangt af van hoe groot de behoefte om in te loggen op DigiD is. Momenteel is de inlogcapaciteit 400.000 keer per uur. Door de inlogproblemen is het ook moeilijker om in te loggen bij andere organisaties waarbij DigiD nodig is, zoals zorgverzekeraars en uitkeringsinstantie UWV.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws