Aangeboden door T-Mobile Ondernemen

Podcast

Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Van onze redactie 18 augustus 2022

Reacties poll: Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers?

  1. Zoek uit waar ze vastlopen 58%
  2. Leer ze info beter opslaan 20%
  3. Leer ze eigen software kiezen 12%
  4. Leer ze sneltoetsen 10%

Verouderde kantoorsystemen zorgen ervoor dat we inefficiënt met grote hoeveelheden informatie omgaan. Wil je hier slimmer mee omgaan? Download dan de whitepaper 'Vier stappen om je medewerkers slagvaardiger te maken' met tips van Martijn Aslander om meer werkgeluk te ervaren.

Per jaar 240 uur kwijt aan zoeken

Schaamte. Onwetendheid. De circa vijf miljoen kenniswerkers in ons land durven vaak niet toe te geven dat ze weinig weten over wat de digitale tools hen kunnen bieden bij hun werk. Welke informatie sla je op en hoe doe je dat? Hoe vind je wat je zoekt? Kortom, hoe kun je voorkomen dat je elk jaar zo’n 240 uur (30 dagen) kwijt bent met het zoeken naar informatie die ergens in het systeem is opgeslagen. Maar waar? Uitzoeken waar je mensen vastlopen is niet voor niets de meest gegeven reactie in de poll.

Eigen software is nog rode vlag

In de podcast reageert Martijn Aslander op deze en de andere opties, zoals het kiezen van je eigen software, volgens hem een rode vlag binnen veel organisaties, terwijl de techniek inmiddels veel verder is en digitale botsingen kunnen worden voorkomen.

Lees ook: Vergroot de slagkracht van je medewerkers met de digitale skills van Martijn Aslander

Connectiviteit maakt slagvaardig

Connectiviteit speelt daarbij een belangrijke rol, weet ook Egbert Kroon, director B2B development & innovations bij T-Mobile. Hij wijst daar ook op in de podcast: ,,T-Mobile zorgt dat iedereen vanuit zijn eigen werkwijze en werkplek in verbinding staat met collega’s en systemen. Als je die onderlinge connectiviteit vroegtijdig op de juiste manier inricht, heb je een slagvaardige organisatie die klaar is voor de toekomst."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details