Aangeboden door T-Mobile Ondernemen

Podcast

Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Van onze redactie 18 augustus 2022

Reacties poll: Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers?

  1. Zoek uit waar ze vastlopen 58%
  2. Leer ze info beter opslaan 20%
  3. Leer ze eigen software kiezen 12%
  4. Leer ze sneltoetsen 10%

Verouderde kantoorsystemen zorgen ervoor dat we inefficiënt met grote hoeveelheden informatie omgaan. Wil je hier slimmer mee omgaan? Download dan de whitepaper 'Vier stappen om je medewerkers slagvaardiger te maken' met tips van Martijn Aslander om meer werkgeluk te ervaren.

Per jaar 240 uur kwijt aan zoeken

Schaamte. Onwetendheid. De circa vijf miljoen kenniswerkers in ons land durven vaak niet toe te geven dat ze weinig weten over wat de digitale tools hen kunnen bieden bij hun werk. Welke informatie sla je op en hoe doe je dat? Hoe vind je wat je zoekt? Kortom, hoe kun je voorkomen dat je elk jaar zo’n 240 uur (30 dagen) kwijt bent met het zoeken naar informatie die ergens in het systeem is opgeslagen. Maar waar? Uitzoeken waar je mensen vastlopen is niet voor niets de meest gegeven reactie in de poll.

Eigen software is nog rode vlag

In de podcast reageert Martijn Aslander op deze en de andere opties, zoals het kiezen van je eigen software, volgens hem een rode vlag binnen veel organisaties, terwijl de techniek inmiddels veel verder is en digitale botsingen kunnen worden voorkomen.

Lees ook: Vergroot de slagkracht van je medewerkers met de digitale skills van Martijn Aslander

Connectiviteit maakt slagvaardig

Connectiviteit speelt daarbij een belangrijke rol, weet ook Egbert Kroon, director B2B development & innovations bij T-Mobile. Hij wijst daar ook op in de podcast: ,,T-Mobile zorgt dat iedereen vanuit zijn eigen werkwijze en werkplek in verbinding staat met collega’s en systemen. Als je die onderlinge connectiviteit vroegtijdig op de juiste manier inricht, heb je een slagvaardige organisatie die klaar is voor de toekomst."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details
Aandachtstrekkers

Nieuwsbrief net zo spannend als een Netflix-trailer? Zo pak je dat aan

Nieuwsbrieven saai, vervelend en onaantrekkelijk? Onzin. Een digitale nieuwsupdate hoeft alles behalve een spam-waardig moetje te zijn waar je als ondernemer niet onderuit komt. Au contraire: jouw nieuwsbrief kan net zo'n must see-item zijn als een trailer voor de nieuwste Netflix-hit. Hoe? Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels scheppen licht in de duisternis.

Details