Aangeboden door NetSuite

Branded Content Digitalisering

Sneller groeien met software in de cloud

Voor veel ondernemers is het een bekend probleem: tijdens de groei van je bedrijf stap je meermalen over op nieuwe bedrijfssoftware. Dat kost elke keer veel tijd, moeite en geld. Cloudsoftware lost dat in één keer op. Met andere woorden, je kunt als een eenhoorn denken en direct vanaf het begin je internationale succes plannen.

Theo Loth 4 december 2019

Net Suite Dave Rosenberg

Dave Rosenberg is hoofd marketing, bedrijfsontwikkeling en private equity bij cloud computingbedrijf NetSuite in EMEA.

Dave Rosenberg is hoofd marketing, bedrijfsontwikkeling en private equity bij cloud computingbedrijf NetSuite in EMEA. Hij en zijn gezin hebben onlangs de stap gemaakt om vanuit San Francisco naar Amsterdam te verhuizen om NetSuite in Europa te laten groeien. Rosenberg bevindt zich in de unieke positie om het Nederlandse bedrijfsklimaat te vergelijken met Silicon Valley.

Potentieel

,,Er is veel potentieel voor start-ups in Nederland, maar ook een gebrek aan kennis over hoe een bedrijf snel te laten groeien. Er is voldoende kapitaal beschikbaar, er zijn veel slimme ondernemers met goede ideeën en die entrepreneurs zijn internationaal georiënteerd, maar weinig ondernemers in Nederland hebben een grote groei doorgemaakt.”

''Nu kun je software kiezen die je op de lange termijn mogelijkheden biedt, in plaats van je in de weg te zitten''

Dave Rosenberg, NetSuite EMEA

NetSuite helpt ondernemers technologie te gebruiken om de nodige stappen te zetten in hun bedrijfsontwikkeling: van start-up via scale-up tot internationalisering en uiteindelijk een beursgang als dat gewenst is. ,,Het platform ondersteunt bedrijven in diverse sectoren in elke fase van hun ontwikkeling”, zegt Rosenberg.

Cloud-gebaseerde applicaties

Hoewel voor de meeste ondernemers een eenvoudige spreadsheetboekhouding in het begin voldoende kan zijn, moeten ze al snel overschakelen naar toepassingen die ook andere zakelijke functies afhandelen, zoals in- en verkoopadministratie, voorraadbeheer of klantcontact. De markt voorziet in dergelijke behoeften met meerdere softwareproducten die draaien bij de gebruiker op locatie, maar die de doorlopende updates, onderhoud en ondersteuning niet in huis hebben die juist wel beschikbaar zijn vanuit cloud-gebaseerde applicaties. Hierdoor blijft de functionaliteit voor deze ondernemers steeds achter bij hun behoeften.

Cloudsoftware laat het gebrek aan innovatie, integratie en onderhoud waar al deze systemen en platforms mee kampen snel tot het verleden behoren. Een compleet en geïntegreerd cloudplatform moet zijn ontworpen om mee te evolueren met je bedrijf en dezelfde best practices en business-sjablonen bevatten die hebben geholpen Amerikaanse topbedrijven hun groei te versnellen.

Maak je bedrijf toekomstbestendig

Als je de mogelijkheid hebt om iets te kiezen dat goedkoper is, minder onderhoud vereist en extra voordelen biedt, dan ligt de keuze voor de hand. ,,Nu kun je software kiezen die je op de lange termijn mogelijkheden biedt, in plaats van je in de weg te zitten. Ga voor cloudoplossingen en blijf niet vastlopen in oude systemen en werkwijzen”, zegt Rosenberg.

NetSuite richt zich op bedrijfsactiviteiten in brede zin, niet alleen op financiële activiteiten, maar ook op ERP, CRM, e-commerce en vendor management. Rapporten zijn gestandaardiseerd, met real-time gegevens uit transacties en acties die op het platform worden uitgevoerd. NetSuite is ontwikkeld op basis van de managementprincipes die bedrijven hebben geholpen om snel te groeien. Bedrijfssjablonen zijn beschikbaar voor specifieke sectoren. Klanten kiezen de modules die ze nodig hebben.

NetSuite-partners helpen ondernemers bij het in goede banen leiden van de migratie van gegevens en werkmethoden naar NetSuite. Klantgestuurde beheerfuncties vergemakkelijken de overgang naar NetSuite en het gebruik ervan.

Dit artikel kwam tot stand in samen werking met NetSuite.

Voor ondernemers met internationale ambities

De cloud-gebaseerde oplossing van NetSuite combineert ERP (Enterprise Resource Planning) met CRM (Customer Relations Management) en eCommerce. Het cloudplatform is ook bijzonder geschikt voor snelgroeiende organisaties met internationale ambities; veel lokale wet- en regelgeving, bijvoorbeeld op het gebied van financiële rapportage, fiscale en sociale wetgeving zijn al in het platform opgenomen. Gegevens en kant-en-klare rapporten zijn in real-time beschikbaar om de besluitvorming te versnellen en te verbeteren. Nederlandse klanten zijn onder andere Transavia en Secrid (van de creditcardportefeuilles). Gerenommeerd onderzoeksbureau Gartner ziet NetSuite als een van de drie 'leiders' op de wereldwijde ERP-markt voor middelgrote en grote bedrijven.

Volgens Nucleus Research en Hurwitz & Associates rapporteren NetSuite-gebruikers de volgende voordelen:

50 % lagere IT-kosten in vergelijking met lokale systemen

De ondernemers van vandaag vragen om oplossingen voor financieel beheer die flexibel genoeg zijn om te kunnen reageren op de steeds veranderende dynamiek van hun bedrijf. Met NetSuite ERP kunnen ondernemers hun IT-kosten verlagen omdat ze geen serverpark meer nodig hebben. Verregaande automatisering verhoogt de efficiëntie van hun boekhouding en stroomlijnt orderbeheer en inkoop. Op spreadsheets gebaseerde rapportage is niet langer nodig. Rosenberg: "Onafhankelijk onderzoek toont aan dat sommige NetSuite-gebruikers 50 procent of meer lagere IT-kosten rapporteren omdat ze geen software hoeven te draaien; alles komt uit de cloud."

20 - 50 % snellere financiële afsluiting

Sommige NetSuite-gebruikers melden dat ze hun boeken twee keer zo snel konden sluiten en hun voorbereidingstijd voor audits met de helft konden verminderen.

50 % kortere order-to-cash-cyclus

Met NetSuite kunnen gebruikers facturen sneller laten betalen dan bij meer traditionele methoden. In sommige gevallen melden gebruikers dat de doorlooptijd van bestelling tot betaling met de helft of minder wordt verkort.

18.000 klanten wereldwijd