Nieuws Actueel

Drie inbraken binnen twee maanden bij kapper Vertigo

Het inbrekersgilde bezocht begin deze week voor de derde keer in zeven weken de Vlissingse kapsalon Vertigo, meldt PZC.

René Hoonhorst | Foto: Ruben Oreel 25 maart 2016

Kapper Inbraken

Hoewel de buit elke keer gering is, baalt kapster Irene Louwerse er wel van. "We vierden vorig najaar de tiende verjaardag van de kapsalon en tot die tijd was er nooit ingebroken. Geen idee waarom de salon nu zo populair is." Aan de buit kan het niet liggen. De inbreker of inbrekers haalden tot drie keer toe de kassa leeg. "Maar daar zit nooit meer dan een paar tientjes wisselgeld in. De laatste keer, begin deze week, was ook de fooienpot leeggehaald. Maar ook daar kan niet meer dan twee tientjes in hebben gezeten." De laatste twee keer namen de onverlaten de laptop mee. De eerste keer gooiden ze dat apparaat stuk. Louwerse: "De kassa laten ze achter, maar die is wel telkens kapot. Dus de schade is elke keer een kleine duizend euro. Met 250 euro eigen risico per inbraak niet leuk. Gelukkig hebben we wel back-ups van de bestanden op de laptop."

Ruit vernielenDe inbrekers kwamen telkens binnen door een ruit te vernielen of een raam te forceren aan de achterkant van de kapsalon, die is gevestigd op de hoek Scheldestraat/ Willem Ruisstraat is. Nu is prikkeldraad boven een poort en op een muur gespannen door de verhuurder. Om het pand nog moeilijker toegankelijk te maken, metselt die de toegang tot het achterplaatsje van het buurhuis ook nog dicht.

Louwerse en haar collega-kapsters voelen zich nog niet onveilig. "Maar het zou fijn zijn als de dader of daders worden gepakt. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. Hopelijk levert dat wat op." Het onderzoek heeft nog niet tot aanhouding van een verdachte geleid, meldt een politiewoordvoerster donderdagmiddag. "Het kan toeval zijn dat telkens een ander het probeert, want het gebeurt niet vaak dat één adres zo vaak door dezelfde inbrekers wordt bezocht."