Nieuws Actueel

Duitslanddag: De beste tips voor succes op de Duitse markt

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland en tevens de grootste Europese afzetmarkt. Ondanks de nabijheid van de Duitse markt moeten ondernemers goed voorbereid zijn om alle kansen te kunnen benutten. Op 29 september 2016 organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) daarom in samenwerking met Euler Hermes de tweede editie van de Duitslanddag. Nederlandse ondernemers kunnen op deze dag informatie ontvangen over alle ins en outs van het zakendoen in Duitsland.

Van onze redactie 28 juni 2016

Frankfurt mainhattan

De Duitslanddag richt zich op ondernemers die al op de Duitse markt actief zijn of er in de toekomst actief willen worden. Op de dag zullen onder andere de tien beste tips voor het vergroten van de export naar Duitsland worden gepresenteerd. Ook zullen drie ondernemers die met succes op de Duitse markt gestart zijn hun ervaringen met het publiek delen.

InfrasctructuurTijdens de workshops en infosessies gaat het onder andere om relevante politieke ontwikkelingen in sectoren als de industrie, logistiek en energie. Daarnaast zullen ook e-commerce, sales in Duitsland, kansen in de infrastructuur en de bouw, juridische en fiscale richtlijnen in de logistiek en e-health tijdens de dag op het programma staan. Praktische onderwerpen, zoals het huren van bedrijfsauto’s en correcte omgang met facturatie en incasso’s komen ook aan de orde.

Toepasbare tips"Door onze partners is een gevarieerd en breed programma ontstaan. Op die manier geven wij in één dag praktische en toepasbare tips over zakendoen in Duitsland", aldus Günter Gülker, directeur van de Handelskamer.

AanmeldenNederlandse producenten, handelaren, ondernemers en industrie-bedrijven, die hun kansen op de Duitse markt willen vergroten, kunnen zich nu voor de Duitslanddag aanmelden via www.duitslanddag.nl.

De Duitslanddag is een initiatief van de DNHK en Euler Hermes Kredietverzekering. Partners zijn de Rijksdienst van Ondernemend Nederland, de Kamer van Koophandel, de vereniging FME-CWM en EVO-Fenedex.