Nieuws E-commerce

Bas Smit lanceert zijn eigen online warenhuis Smit&Co op Amazon

Ondernemer en influencer Bas Smit lanceert vandaag zijn webwinkel op Amazon. Door de samenwerking kan Smit zijn eigen online warenhuis Smit&Co ook aan een internationaal publiek presenteren. Smit meldt verder dat hij via de webgigant ook (startende) ondernemers gaat helpen. 'Misschien leidt dat wel tot content op Prime Video.'

Van onze redactie 11 april 2022

Bas Smit via Amazon

Ondernemer Bas Smit opent vandaag op Amazon zijn eigen webwinkel. Foto: Amazon/Smit

,,Via Amazon ben ik in staat de producten van Smit&Co snel aan te bieden aan een miljoenenpubliek in binnen- en buitenland”, licht Smit toe. ,,Dat geldt niet alleen voor mij. Ze zorgen voor de traffic en het bereik voor elke ondernemer in Nederland, groot of klein, die iets te verkopen heeft. Ik heb mijn winkel op Amazon aangevuld met een selectie van mijn favoriete producten in ons dagelijks leven om dat te laten zien."

Lees ook: Bas Smit slaat handen ineen met Amazon voor content én e-commerce

Volgens Roeland Donker, Country Manager Amazon Benelux, past de samenwerking perfect in de doelstelling van zijn bedrijf om een breed platform te bieden aan veel kleine Nederlandse ondernemers die via Amazon.nl een groot publiek kunnen bereiken. ,,Op dit moment verkopen al ruim zesduizend Nederlandse bedrijven hun producten via Amazon.nl.”

Smit en Amazon zetten zich in voor andere ondernemers

Smit - echtgenoot van tv-ster Nicolette van Dam - gaat verder: ,,Ik heb twee jaar achter Amazon aangezeten om de samenwerking op te zetten. E-commerce, ondernemen, content en charity zijn belangrijke pijlers in mijn leven. In mijn samenwerking met Amazon zijn deze aspecten allemaal verweven. Afgelopen december hebben we bijvoorbeeld een geweldige actie voor het Prinses Maximá Centrum gedaan. Maar dat ik voor Amazon dingen met andere ondernemers ga doen, dat is ook zeker. Ik doe al heel lang niet anders, zet samen met andere ondernemers nieuwe bedrijven op of help (jonge) ondernemers als klankbord of tussenpersoon. De stappen die je daarin zet, kunnen wellicht ook weer interessant zijn voor content op Prime Video.”

Meer horen over het ondernemerssucces van Bas Smit? Bij onze podcastserie Sleutel tot Succes was Smit recent te gast en legde uit hoe hij onderneemt. De aflevering kun je hieronder terugluisteren:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws