Blog E-commerce

Wat één influencer-video met Claire Pronk voor dane.studios deed

In een wekelijkse blog voor De Ondernemer schrijft Daniëlle (24) over de start van haar online fashionshop dane.studios. In haar vorige blog kondigde ze samenwerking met influencers aan, waarbij de eerste Instagram-video van Claire Pronk intussen online is gegaan. En welke effect dat gehad heeft lees je in deze blog...

Daniëlle Chavanu | dane.studios 18 december 2020

Danestudios fashion party webshop

Lees ook: Hoe Daniëlle met fashionshop dane.studios inzet op influencer marketing

Met de lockdown en verplichte sluiting van ook de kledingwinkels, is voor veel ondernemers online marketing, social media en een webshop meer dan ooit essentieel. Helemaal in de voor velen belangrijkste maand van het jaar, deze decembermaand. En van die essentie van online marketing ben ik mij meer dan bewust. Daarom besloot ik als startend ondernemer al snel influencer-samenwerkingen proberen op te zetten, zoals ik schreef in mijn vorige blog. Inmiddels is de eerste samenwerking er, met Claire Pronk met een bereik van bijna 40.000 volgers.

Mijn allereerste Instagram-video met een influencer...

Claire en ik besloten ongeveer twee weken geleden samenwerking via Instagram op te zetten - en toen is het eigenlijk heel snel gegaan. Ze vond het leuk om in deze tijd iets samen met juist een startend ondernemer op te zetten, wat ik heel sympathiek vond, want aan de 'grote namen' als Andrelon, Omoda, JDSports, Philips en NA-KD komt ze sowieso wel.

Claire kwam met het idee samen een ‘reel’ (=instagram video) te maken met kerstlooks van dane.studios en heb haar daarom ook mee laten beslissen over de inkoopkeuzes. Ook om mijzelf uit te dagen in alle eerlijkheid, want ik wist namelijk eerst nog niet eens zeker óf ik überhaupt kerstlooks zou moeten willen inkopen omdat de kerst er dit jaar zo anders uit gaat zien. Maar met deze samenwerking durfde ik dat zeker aan.

Het eindresultaat van Claires' video was heel tof! Helemaal passend bij beide onze stijl, de doelgroep en de huidige tijdsgeest. Het was mijn eerste influencer- samenwerking dus ik had geen idee hoeveel voorraad van de stijlen die zij draagt in de video er ingekocht zouden moeten worden. Ik heb op safe gespeeld, juist omdat het seizoensgebonden items zijn. En nou, safe was niet goed...

Een uur nadat de video online was gekomen was één stijl van de vier die ze draagt al volledig uitverkocht. Een uur later de tweede stijl ook. En: door de helft van mijn voorraad heen binnen twee uur.

Een uur nadat de video online was gekomen was één stijl van de vier die ze draagt al volledig uitverkocht. Een uur later de tweede stijl ook. En: door de helft van mijn voorraad heen binnen twee uur. Het effect van influencer marketing. De dag erna natuurlijk meteen extra voorraad gehaald. Gelukkig kon ik dit keer aan de aanmeldingen voor een restock een schatting maken qua aantallen. Conclusie: ik ben natuurlijk mega blij met de resultaten van deze samenwerking. Haar video is inmiddels drie dagen na het plaatsen 123.000 keer bekeken. Niet verkeerd hé?

Met de lockdown is het extra plannen, snel schakelen en mogelijkheden benutten. Daarom besloot ik direct een extra kerst-fotoshoot in te plannen én een nieuwe shoot met de volledige collectie vóór het einde van het jaar, en dat alles om de website een boost te geven. Maar natuurlijk ook om op te vallen, online shoppen is immers nog de enige mogelijkheid kerstinkopen te doen. Daarom wil ik deze week de partycollectie, sieraden en cadeaubonnen nog even extra in het licht zetten. Die items moeten het nu echt gaan doen.

(blog gaat verder onder foto)

Door de enorm drukke tijden bij de verzendbedrijven roep ik iedereen duidelijker dan ooit op tijd besteld te bestellen; op mijn website hanteer ik vóór 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden. Daarmee dek ik in dat ik nog genoeg tijd heb om te items te verpakken en dezelfde dag nog weg kan brengen naar DHL. Voor klanten uit de omgeving heb ik een extra optie toegevoegd: afhalen in Woerden. Dit betekent dat zij dan zelfs al binnen twee uur hun pakketje bij mij kunnen afhalen - en daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt.

Op naar de laatste twee weken van dit jaar!

Lees ook: Daniëlle (dane.studios): 'Mijn Instagram-volgers hielpen de kerstcollectie bepalen'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.