Nieuws E-commerce

Maud en Elke hebben hit met producten voor aromatherapie: ‘Bizar hoe snel we groeien’

Drie jaar geleden gingen de jonge moeders Maud Wiefferink en Elke Rödel met een burn-out door een diep dal. Van elkaars bestaan hadden ze geen weet. Nu gaan de dames als een speer met hun gezamenlijke webshop Pure by Me. ,,Het is echt bizar hoe goed het loopt."

Annette Bussmann (Tubantia) 12 april 2021

Pure by Me

Maud Wiefferink (rechts) en Elke Rödel gaan als een speer met hun webshop Pure by Me. Foto: Robin Hilberink

Via Pure by Me verkopen de Oldenzaalse Maud Wiefferink en Elke Rödel zuivere etherische oliën en diffusers voor aromatherapie. Met vier- tot vijfhonderd bestellingen per maand zijn ze bijna niet aan te slepen. Sinds een krappe maand hebben ze een eigen pand in hun thuisplaats. „Eigenlijk is het alweer te klein”, constateren de dames lachend in Tubantia.

Lees ook: Champagne op kantoor Nikkie Plessen: Dragons' Den-deal met vitamineleverancier Viteezy

Elkaar leren kennen via Instagram

De twee ondernemers kwamen op elkaars pad via Instagram. De werkende moeders met elk twee kinderen raakten in de Ziektewet omdat ze grote moeite hadden alle ballen hoog te houden. De twee deelden tips en ervaringen en besloten vervolgens een wandeling te maken. „Het klikte meteen. We zijn allebei nuchter, niet zweverig. Maar we waren wel op zoek naar oplossingen voor onze problemen”, vertelt Wiefferink (29). „Ik had mij al verdiept in de werking van etherische olie en had er als ondersteuning in mijn herstelproces zeker baat bij”, vult Rödel (39) aan.

Zonder hoge verwachtingen startten de twee een jaar geleden hun webshop met oliën van de Groene Linde uit Heiloo. De olie is vervaardigd uit bomen, bloemen en planten. „Het is echt bizar hoe goed het sindsdien loopt”, vinden beiden. Veel klanten uit de regio halen hun bestelling af om verzendkosten uit te sparen. In die persoonlijke contacten horen ze prachtige ervaringen. „De stoom die vrijkomt uit de diffuser, gevuld met water en wat druppels olie, kan onder andere helpen bij versterken van het immuunsysteem of innerlijke rust”, weet Wiefferink.

"Onze toekomstdroom is een holistisch centrum voor rust en balans. Ergens op een mooie plek in de natuur"

Maud Wiefferink en Elke Rödel, Pure by Me

Blije hondjes en schaapjesolie

Ook voor kinderen zijn er toepassingen met olie, sprays of rollers. „Mijn dochter gaat soms echt overdreven gek doen als ze met bepaalde kinderen speelt. Ook kinderen delen elkaars energie. ‘Blije hondjes’ werkt tegen die onrust en sterkt het zelfvertrouwen, is haar ervaring. Voor slechte slapers is er ‘schaapjesolie’. Die hebben we trouwens ook voor volwassenen.”

Inmiddels brengen ze ook hun zelf samengestelde olie op de markt: Relax Mama en Spring Feeling. Elke werkt nu als zzp’er in de zorg, Wiefferink als content marketeer. In de toekomst, misschien al na de zomer, hopen ze samen puur en alleen nog maar voor hun bedrijf in de weer te zijn.

Het enthousiaste tweetal: ,,Onze toekomstdroom is een holistisch centrum voor rust en balans. Ergens op een mooie plek in de natuur. We hebben het voor de grap al helemaal uitgetekend. Kom je binnen, dan zie je links de yogastudio en rechts de ruimtes voor coaching."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws