Nieuws E-commerce

Everspring verkort sierteeltketen met online groothandelsmarktplaats

Het bedrijf Flora Logistics heeft officieel haar nieuwe bedrijfsmerk gelanceerd; Everspring. Everspring is de online sierteeltmarktplaats die kwekers en retailers direct met elkaar verbindt. Met het platform verkort Everspring de sierteeltketen en stelt het bedrijf retailers in staat verse planten en bloemen aan hun klanten te verkopen die rechtstreeks bij de kweker vandaan komen.

Van onze redactie 14 oktober 2022

Everspring Jannick den Hoedt Bas den Hoed

Bas den Hoed en Yannick den Hoedt (rechts). Foto: Everspring

Everspring is ontstaan vanuit de constatering dat de huidige sierteeltdustrie verouderd, gefragmenteerd en onnodig complex is. Daarom heeft het bedrijf een gebruiksvriendelijke groothandelsmarktplaats ontwikkeld die kwekers en retailers in heel Europa rechtstreeks met elkaar verbindt. Met het platform biedt Everspring next-level agrilogistics; het is nu mogelijk voor retailers om een breed assortiment bloemen en planten van topkwaliteit te leveren aan consumenten, vers van de kwekerij en via de kortst mogelijke route.

Bas den Hoed, ceo bij Everspring: ,,E-commerce is een uitdagende job. Met ons platform maken we dit heel gemakkelijk. Kwekers kunnen hun e-commerce aanbod koppelen aan webshops van retailers, zoals bouwmarkten, supermarkten, tuincentra en platforms als bol.com, Kaufland en Amazon. Wij geloven in een kortere toeleveringsketen in de sierteeltsector, gedreven door de end-to-end technologie en logistieke oplossingen van Everspring."

''Met ons platform hebben retailers nergens omkijken naar. Wij zorgen voor alle betalingen. En samen met de kwekers en fulfilment partners zorgen wij voor het transport tot aan de deur van de consument''

Bas den Hoed, ceo Everspring

Retailers in staat stellen hun bedrijf te laten groeien

Everspring verbindt retailers rechtstreeks met een vertrouwd netwerk van bloemen- en plantenleveranciers in heel Europa. Retailers die zijn aangesloten bij Everspring kunnen het assortiment van kwekers direct aan hun consumenten aanbieden zonder dat zij deze op voorraad hoeven te hebben. Den Hoed: ,,Dit betekent eerlijke prijzen, een vers aanbod en een duurzame en efficiënte keten. Met ons platform hebben retailers nergens omkijken naar. Wij zorgen voor alle betalingen. En samen met de kwekers en fulfilment partners zorgen wij voor het transport tot aan de deur van de consument."

Wanneer kwekers zich aansluiten op het platform, stelt Everspring hen in staat om hun verse producten rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Via hun eigen verkoopkanaal of via een vertrouwd en breed netwerk van Europese retailers. De eigen ontwikkelde technologie automatiseert de gehele keten en neemt onnodige schakels weg. Kwekers die reeds succesvol op het platform zijn aangesloten zijn onder andere VDA Plant, OK Plant en Plantanious.

Lees ook: Licht gaat uit in de kassen door energieprijzen: ‘Veel minder bloemen, planten, groenten en fruit’

Korte en transparante keten

Den Hoed: ,,Met een toegewijd team delen we onze sierteeltkennis en creëren we slimme technische en supply chain oplossingen die het voor retailers en kwekers makkelijker maken om hun bedrijf te laten groeien en schalen. Bij Everspring zijn we er trots op dat we bijdragen aan een duurzamere wereld door de toeleveringsketen zo kort en transparant mogelijk te maken. Ons bedrijf wordt nu opgeschaald en we kunnen niet wachten tot andere kwekers en retailers zich bij ons aansluiten."

Lees ook: Een van grootste plantenkwekers van Nederland stopt door kostenstijgingen: 400 mensen raken baan kwijt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws