Podcast Aandachtstrekkers

Flitsbezorging: zo speel je als ondernemer in op bezorging in 10 minuten

Hoe zijn we eigenlijk beland van het wekelijkse rondje boodschappen in de supermarkt, naar thuisbezorging binnen tien minuten? Presentatoren Michel Ariëns en Patrick Wessels hebben het in deze aflevering van Aandachtstrekkers over flitsbezorging. Welke kant gaan we op, hoe ziet die toekomst eruit en hoe kun je daar als ondernemer op inspelen?

Flitsbezorger flitsbezorging getir

Foto: ANP

Presentatie: Michel Ariëns en Patrick Wessels 23 december 2021

Flink, Getir, Zapp, Gorrilas of Bolt. Je hoeft maar eventjes om je heen te kijken in een grote stad of je ziet wel een bezorger rondfietsen met één van deze namen op zijn tas. Hun belofte? Je boodschappen binnen 10 minuten bij jou op de stoep. Online marketingexpert Ariëns en consumentenpsycholoog Wessels kijken er met gezonde verbazing naar.

Het opvallendst aan deze trend? Het comfort. Ariëns: ,,In Amsterdam heb je al op elke straathoek een supermarkt, maar toch zie je overal flitsbezorgers rijden. Blijkbaar is er geen limiet aan de mate van comfort die we omarmen". Volgens Wessels komt dat door de beschikbaarheid. ,,Als je er geen gebruik van maakt, maak je bewust de keuze om 's avonds op een houtje te bijten. Dat maakt het moeilijk om 'nee' te zeggen. Omdat de optie er is, ga je er gebruik van maken."

Lees ook: Wie wacht er op de (zoveelste) flitsbezorger?

'Wil ik bij Albert Heijn komen te liggen, dan moet ik enorm veel voorraad hebben'

Maar wat moet je als ondernemer met flitsbezorging? Marketeer Ariëns ziet vooralsnog kansen. ,,Stel je hebt een chocolademerk. Wil ik bij Albert Heijn komen te liggen, dan moet ik enorm veel voorraad hebben én van goede huizen komen. Maar wat nou als ik met een flitsbezorger alleen in het centrum van Utrecht mijn chocolade wil verkopen?" Ariëns ziet het al voor zich dat kleine ondernemers, met weinig risico, een samenwerking kunnen testen.

Hoe de toekomst van de flitsbezorging eruitziet, hoor je dus in de nieuwe aflevering van Aandachtstrekkers. Bovendien leer je gelijk hoe jij in de supermarkt genept wordt en hoe de flitsbezorgers daarop een uitzondering kunnen worden. Dus druk op de playknop boven dit artikel om daar achter te komen.

AANDACHTSTREKKERS

In de podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog koppelen dat aan de psychologie van de klant. En adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen.

Via deze link kun je ook eerdere afleveringen beluisteren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details