Kennis E-commerce

Mollie webshop: hoe regel je de betalingen?

Je denkt aan een Mollie webshop: dat zorgt voor eenvoudige betalingen. Jouw klanten kunnen afrekenen met iDeal, een creditcard of een bankoverschrijving. Bovendien kunnen ze nog een aantal andere methoden gebruiken, zoals Paypal en Klarna achteraf betalen.

Van onze redactie 8 juni 2022

Mollie webshop betalen

Een webshop met Mollie is wat dat betreft een goede keuze, als je klanten geen drempels wilt opwerpen om te betalen. En gebruik je Mollie met meerdere webshops? Je krijgt de transacties gewoon in één overzicht te zien, zodat je precies weet wat er gebeurt. En wat je aan transactiekosten betaalt. Mollie is namelijk niet gratis, al gaat het gelukkig om een klein bedrag per transactie.

Voor (bijna) alle webshop-systemen

Wil je in jouw webshop Mollie gebruiken? Dat kan in bijna alle systemen die er beschikbaar zijn. We zetten een paar van de populaire mogelijkheden voor je op een rij:

  • WordPress met WooCommerce
    Gebruik je WordPress met WooCommerce? Zowel het CMS als de plugin voor de webwinkel zijn helemaal gratis. Dankzij een plugin voor Mollie kun je dit eenvoudig integreren in de webshop. De installatie is eenvoudig, zodat je er meteen mee aan de slag kunt.

  • Magento en Prestashop
    Ook voor Magento en Prestashop zijn er plugins beschikbaar. Dat betekent dat de software al beschikbaar is. Je hoeft slechts de koppeling te maken, natuurlijk nadat je bij Mollie een account hebt aangemaakt.

  • Wix: kant-en-klare webshop
    Gebruik je Wix of een andere kant-en-klare webshop? Waarschijnlijk kun je vanuit de instellingen eenvoudig betalingsmogelijkheden toevoegen. Dat gebeurt vaak in combinatie met Mollie, omdat het een van de grootste aanbieders is.

Eenvoudig installeren: gebruik een plugin

Misschien heb je de webshop zelf gebouwd en weet je hoe dat technisch werkt. Of misschien heb je daar juist helemaal geen ervaring mee en wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken.

In de beide gevallen zijn er plugins beschikbaar om Mollie in de webshop te integreren. Dat geldt voor WordPress, Magento en bijvoorbeeld Prestashop. En gebruik je CCV Shop of Lightspeed? Ook dan zorg je er heel eenvoudig voor dat je deze betaalprovider integreert in de webwinkel die je hebt gebouwd. Zo worden de betalingen netjes afgehandeld, zonder dat jij daar omkijken naar hebt.

Mollie webshop

Dus zoek je naar een ‘Mollie webshop’? Het is niet zo dat de betaalprovider zorgt voor de webwinkel die je gebruikt. Wel gebruik je de betaalprovider om bijvoorbeeld betalingen met iDeal, met een creditcard en via Paypal mogelijk te maken. Zo is het een fijne toevoeging op de software die je gebruikt, zowel voor jou als voor jouw klanten. Zij kunnen makkelijker afrekenen, terwijl jij met de webwinkel zorgt voor een meer professionele uitstraling.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws