Nieuws E-commerce

Openingsdata Hudson's Bay bekend

Het voor Nederland nieuwe warenhuis Hudson's Bay opent op 5 september als eerste in Amsterdam. Het Canadese moederbedrijf kondigt ook aan dat op 7 september in Rotterdam het filiaal van Saks OFF 5th opent. Op die dag opent ook de vestiging in Den Haag haar deuren.

Redactie | Foto: Robin van Lonkhuijsen 23 augustus 2017

Hudsons bay 29

De laatste tijd was wat speculatie ontstaan over de openingsdata van de nieuwe warenhuizen. De opening werd enkele keren uitgesteld. De Canadese warenhuisketen bracht eerder naar buiten dat de Amsterdamse winkel al midden augustus open zou zijn.

De vlaggenschipwinkel aan het Amsterdamse Rokin opent nu op 5 september, maar krijgt pas op 19 september een feestelijke opening. Later deze maand volgen nog zeven andere winkelopeningen voor Hudson's Bay, op plekken waar voorheen warenhuizen van het failliete V&D zaten. De warenhuizen in Leiden, Breda, Maastricht, Almere, Zwolle, Tilburg en Den Bosch openen allemaal tussen 12 en 21 september.

Lees ook: V&D nu definitief op het modekerkhof

Hudson's Bay opent ook twee winkels van de formule Saks OFF 5th. Die keten gaat grote merken met kortingen aanbieden. De Rotterdamse Saks OFF 5th opent gelijk met de Hudson's Bay-vestiging op 7 september en komt in hetzelfde pand aan de kop van de koopgoot, zoals de Beurstraverse in de volksmond heet. De vestiging van Saks OFF 5th in Amsterdam wordt gevestigd in de Kalvertoren en gaat in november open.