Nieuws E-commerce

Personal styling-service Maison365 breidt uit naar Duitsland

Sinds deze maand betreedt de Nederlandse personal styling-service Maison365 de Duitse markt. In 2021 verdubbelde het bedrijf al haar omzet in Nederland en sprak het ambities uit voor een uitrol naar Duitsland in 2022. Op basis van het succes in ons land heeft de service haar activiteiten al eerder uitgebreid naar België.

Van onze redactie 17 juni 2022

Maison365 Danie Bles Maarten Valk

Maarten Valk, de ceo van Maison365, met personal styliste Danie Bles. Foto's: Maison35

Na de soft-launch eerder dit jaar is het moment officieel aangebroken om tot de Duitse markt toe te treden met www.maison365.de. Het team is uitgebreid met meerdere Duitse personal stylistes die klaar staan om de Duitse klanten op te vangen en van passend stylingadvies te voorzien.

Internationale groei en onderscheidend vermogen

Maarten Valk, de ceo van Maison365: ,,We zijn trots dat we deze stap zo snel kunnen nemen. Maison365 maakt momenteel een gezonde groei door en daar past een internationale uitrol bij. We willen dat Maison365 de nummer één personal styling-service wordt in Nederland en omringende landen.”

''We willen dat Maison365 de nummer één personal styling-service wordt in Nederland en omringende landen''

Maarten Valk, ceo Maison365

Helemaal nieuw is het online personal styling-concept niet in Duitsland. Het onderscheidend vermogen van Maison365 zit volgens Valk in de combinatie van persoonlijke service en het uitbesteden van shopping voor hun klanten enerzijds en de platformbenadering waar merken en stylistes op in kunnen pluggen. Op die manier krijgt de klant volgens de ceo het beste van online, gemak en persoonlijke service bij elkaar.

Succesvol door data en persoonlijke aanpak

Via de online intake en de feedback van klanten bouwt Maison365 een gedetailleerd dataprofiel op. Daarnaast gaan de stylistes van het bedrijf uitgebreid met hun klanten in gesprek via e-mail, telefoon of WhatsApp om de wensen verder af te stemmen. Bij iedere kledingbox wordt het profiel van de klant verrijkt.

Maison365 snelgroeiende online personal shopping-service voor vrouwen

Het bedrijf is in 2016 opgericht, gebaseerd op een idee van fashion-ondernemer en styliste Danie Bles om personal shopping beschikbaar te maken voor een breder publiek, gebruikmakend van de mogelijkheden van internet en big data. Maison365 biedt vrouwen de mogelijkheid om op basis van hun styling profiel een persoonlijk stylingadvies inclusief een aantal kledingsets thuis te ontvangen om te passen en te combineren met elkaar en/of met items uit hun eigen garderobe. De onderneming is in 2021 genomineerd voor de MT/Sprout Challenger 50: de lijst met vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven.

Lees ook: Startup van de Week: My Dressoir is een online kledingkast met honderden jurkjes

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws