Nieuws E-commerce

Picnic start komende woensdag in Frankrijk na succesvolle test

Picnic begint komende woensdag in Frankrijk. Na een succesvolle test in Valenciennes, lanceert de bezorgsuper op 13 oktober zijn boodschappenbezorgdienst in Lille.

Van onze redactie 8 oktober 2021

Picnic frankrijk

Nieuw: Picnic-auto's die door Franse steden gaan rijden. Foto: Picnic

Voor Frankrijk is de bezorgdienst nieuw. Picnic heeft de infrastructuur inmiddels opgezet. Het bedrijf haalt zijn bevoorrading in Frankrijk van Cora, maar stemt zijn prijzen af ​​op de goedkoopste hypermarkten in de stad (Leclerc, in Valenciennes).

Lees ook: Mega-investering: Picnic haalt 600 miljoen op bij onder meer Bill Gates

Picnic wordt sinds mei 2021 getest in Valenciennes en claimt inmiddels 2.000 huishoudens als klant te hebben binnengehaald, op de 20.000 huishoudens in de stad. In Lille zal Picnic eerst klein beginnen door zich te concentreren op het bedienen van adressen in het centrum, het zuiden en het oosten van de metropool. In totaal omvat Lille zo'n 320.000 huishoudens.

Ook andere grote Franse steden in het vizier

Het noorden van de metropool Lille staat in november in het teken van de Picnic-invasie. Andere grote Franse steden zijn in het vizier.

Picnic is in het buitenland al aanwezig in Duitsland en stevent af op een omzet van een miljard euro in 2021. Het bedrijf heeft zojuist een financieringsronde van 600 miljoen euro afgerond om de internationale groei en digitale ontwikkeling te versnellen.

Lees ook: Picnic groeit door en opent één van de grootste fulfilmentcenters van Europa

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws