Nieuws E-commerce

Startup Peddler bezorgt online aanbod van lokale winkeliers nog dezelfde dag thuis

De startup Peddler lanceert een platform om online te winkelen bij lokale ondernemers. Bestellingen worden nog dezelfde dag duurzaam bezorgd per elektrische bakfiets. Het platform werkt samen met ruim honderd lokale ondernemers. Doordat lokaal aanbod en vraag worden gematcht is snelle levering mogelijk. Bovendien levert de duurzame logistiek geen extra uitdagingen op voor de stad. Peddler start in Amsterdam en gaat vervolgens uitbreiden naar andere steden.

Van onze redactie 24 september 2020

Peddler startup team

Team Peddler, van links naar rechts: Eric Richter, Stijn van Krimpen en James Klymowsky.

Voor winkeliers is Peddler een partner om de winkelomzet een extra boost te geven. Middels slimme machine learning-technologie verrijkt het bedrijf de productdata van de winkeliers. Hierdoor staat de inventaris in enkele simpele stappen op het platform, en matcht het actuele aanbod direct met de online vraag. Winkeliers kunnen zo hun producten gemakkelijk online zetten en nieuwe klanten bereiken en hun huidige klanten beter bedienen.

Ruggengraat van onze economie

Peddler creëert een zogenaamde duurzame last mile-oplossing, waarbij iedere winkel fungeert als micro-warehouse binnen een efficiënt distributienetwerk in de stad. Door real-time data aan de aanbodzijde te matchen met actuele data over de vraag, is de aanpak een oplossing voor winkeliers, gebiedsmanagers en consumenten.

''Met onze technologie en het businessmodel verstevigen we de positie van de ondernemers in het collectief: door optimaal gebruik te maken van iedere winkellocatie en hun lokale productaanbod''

Stijn van Krimpen, salesmanager Peddler

,,Lokale bedrijven zijn de ruggengraat van onze economie, juist deze ondernemers willen wij de mogelijkheid geven om een breder publiek te vinden en verder te groeien. Met onze technologie en het businessmodel verstevigen we de positie van de ondernemers in het collectief: door optimaal gebruik te maken van iedere winkellocatie en hun lokale productaanbod. Hierdoor creëren wij continu waarde voor alle partijen'', benadrukt Stijn van Krimpen, salesmanager bij Peddler.

Lees ook: Lokale Markten: ondernemers van 22 bezorgen boodschappen van de markt thuis

In stroomversnelling door corona

Peddler is in 2017 begonnen als een social online marketplace en maakte dit jaar bewust de omslag naar een platform om lokale winkeliers te bedienen. Door de coronacrisis kwam deze omslag in een stroomversnelling terecht: online aanbod en bezorgmogelijkheden bleken in maart opeens van levensbelang te zijn voor het voortbestaan van vele winkels in de stad.

Tijdelijk lanceerde de onderneming toen Lokaal Amsterdam en deze maand is het nieuwe Peddler gelanceerd. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft sinds maart meer dan honderd aangesloten winkels, tientallen fietskoeriers aan het werk en al duizenden bezorgingen gedaan binnen Amsterdam.

Lees ook: Pieter Maarleveld (GS1): 'Verschuiving naar online verkopen is niet tijdelijk'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.