Nieuws E-commerce

't Streeckhuys haalt snelle groei met producten van streekboeren

Tussen supermarkt en speciaalzaak ontdekte Bart Witteveen (28) uit Deurne twee jaar geleden een gat in de markt.

DEBBIE LANGELAAN | Foto: Van Assendelft 3 april 2017

Streeckhuys bart witteveen

Hij begon een winkel met levensmiddelen die rechtstreeks van boeren in de omgeving komen. Witteveen: "Mensen willen steeds vaker weten waar een product vandaan komt en hoe het gemaakt is. Wij kunnen ze dat precies vertellen, omdat we zelf de goederen ophalen bij onze leveranciers. Er zitten geen schakels tussen. Dat is het verschil met supermarkten, slagers en groentewinkels."

Prijsniveau

Vanaf dag één sloeg het concept aan en groeide 't Streeckhuys in rap tempo. Het begon met tien medewerkers, dat zijn er nu 25. Na een jaar werd het winkeloppervlak uitgebreid van 150 naar 200 vierkante meter. De omzet groeit nog steeds. Vergeleken met vorig jaar in dezelfde maand is die nu twintig procent hoger. Hoe verklaart Bart Witteveen dit succes? "Onze producten zijn van hoge kwaliteit en zitten qua prijsniveau nauwelijks boven of soms zelfs onder dat van een gewone supermarkt.

Geen tussenhandel

De koeien komen van de boerderij van mijn ouders en de varkens kiezen we zelf uit bij onze leverancier. Voor groente, fruit en zuivel werken we samen met zo'n twintig boeren uit Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg. Omdat er geen tussenhandel is, kunnen we hen een eerlijke prijs betalen."

Kennis

Voorlopig kan de familie Witteveen - Barts ouders, zus en vriendin werken ook mee - nog wel even vooruit. Onlangs openden ze een webshop met bezorging in heel Nederland.

Kaasmakerij

Ook kochten ze het aangrenzende pand om verder uit te uitbreiden. De bedoeling is dat daar een kaasmakerij komt. "We willen op een ambachtelijke manier kaas gaan maken. Hiervoor gaan we nog in de leer, want we vinden het belangrijk om veel kennis over het product in huis te hebben. Alleen dan kun je goed advies geven aan klanten."

streeckhuys.nl

Klanten willen weten waar een product vandaan komt

Ondernemer Bart Witteveen