Nieuws Actueel

Economische onzekerheid raakt winst verfproducent AkzoNobel

Verfconcern AkzoNobel waarschuwt dat economische onzekerheden zwaar op de winst drukken. Distributeurs en winkelketens die verf van het Nederlandse bedrijf verkopen, zijn daardoor vooral bezig met het opmaken van hun voorraden voordat ze nieuwe blikken van merken als Flexa of Sikkens inslaan.

ANP 27 september 2022

ANP270922084 1

Vooral in Europa en China zijn de omstandigheden ongunstig, verklaart AkzoNobel. Op die markten is het consumentenvertrouwen historisch laag.

Het concern verwacht in het derde kwartaal een aangepaste operationele winst, dus nog voor belastingen en rentebetalingen, tussen de 195 miljoen en 215 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het resultaat nog 241 miljoen euro.

Ook in de laatste drie maanden van 2022 verwacht AkzoNobel een zwakke vraag naar zijn verf. Het bedrijf voert daarom kostenbesparingen door. Ook verhoogt het bedrijf de prijzen voor zijn verf verder. AkzoNobel heeft sinds vorig jaar te maken met steeds duurdere grondstoffen, maar zegt die goed op te kunnen vangen door hogere verkoopprijzen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws