Nieuws Actueel

Eemsdelta vraagt kabinet om steun vanwege hoge energiekosten

De Groningse gemeente Eemsdelta vraagt om steun van het kabinet om de industrie in de gemeente draaiende te houden. In een brandbrief schrijven de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders dat industriële bedrijven onder druk staan door de hoge energieprijzen. Hoe die steun er precies uit moet zien, wordt niet vermeld.

ANP 2 november 2022

ANP021122153 1

Veel industriële bedrijven hebben hun productie verminderd, staat in de brief. Daarmee staat "niet alleen de toekomst van individuele bedrijven op het spel, ook het voortbestaan van regionale en nationale productieketens".

Aluminiumsmelterij Aldel uit Delfzijl, in de gemeente Eemsdelta, ging eind vorige maand failliet nadat de hoge gasprijzen de bedrijfsvoering niet langer rendabel maakten. Volgens wethouder Hans Ronde verkeren meerdere bedrijven inmiddels "in onzekere tijden". "Dit heeft grote impact op onze inwoners en de bestaanszekerheid van de industrie als belangrijke werkgever in onze regio."

De Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta en Groningen Seaports stuurden vorige week ook al een brief naar het kabinet met eenzelfde oproep.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws