Nieuws Actueel

Een nieuw begin: Met de foodtruck op pad

In de Twentsche Courant Tubantia een interview met Lisette Dubbelman (29) uit Hengelo. Zij kocht eind vorig jaar een oude bus, bouwde die om tot foodtruck en toert er deze zomer mee door het land.

JOCHEM VREEMAN | Foto: Christian van der Meij 27 april 2016

1lisette dubbeldam nieuw begin foodtruck Christian van der Meij

"Bruiloften, festivals en bedrijfsfeesten, ik sta zo'n beetje overal met mijn foodtruck 'Holy Pasta'. Mobiele keukens, vaak met hippe gerechten, zijn niet meer weg te denken op festivals en toveren veel stadsparken om tot bruisende openluchtrestaurants. En toch waren er maar een stuk of vijf die Italiaanse gerechten serveerden. Een mooie kans dus, die ik eind vorig jaar met beide handen aangreep."

Kans"Ik was manager van de Hi-telecomwinkels in Hengelo en Almelo. KPN kondigde vorig jaar aan te stoppen met dit merk. Dat was schrikken. Ik had een mooie baan met geweldige teams. Toen de winkels sloten, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben creatief, festivalganger en verliefd op de Italiaanse keuken. Ik droomde al langer van een eigen foodtruck en besloot die droom waar te maken."

Sleutelen,,Met mijn vader struinde ik het land af, op zoek naar een geschikte bus. In Limburg stuitten we op een oude Mercedes 310 uit 1993. Op de oprit van mijn ouders, die niet direct stonden te springen bij het idee, heb ik een paar maanden geklust. We hebben de bus flink verbouwd, het was een hels karwei. De roestplekken eruit, een keuken, boiler en watertank erin. Het resultaat is geweldig.

Hulp bij start"Ik kreeg van adviesorganisatie ROZ hulp bij het starten van mijn onderneming en volgde trainingen. De truck bleef niet lang op de oprit staan, want de eerste opdrachten kwamen snel binnen. De winter- editie van Foodtruckfestival 'Stoer Voer' was meteen geïnteresseerd. Tien foodtrucks en rollende keukens verzamelden zich bij het industriële erfgoedcomplex Hazemeijer in Hengelo. Niet lang daarna volgde de creatieve indoormarkt 'Local Sunday Market' in Enschede. Ik maak pasta, ter plekke klaargemaakt met biologisch vlees en saus die thuis is voorbereid. Vooral de risottoballetjes zijn in trek. Die dingen zijn een hit op Sicilië en doen het hier goed als snack. Lekkere gorgonzolavulling erin, heerlijk."

Sfeer"Ik kan niet wachten tot de zomer en kijk uit naar festival 'TREK' in het Volkspark in Enschede. Deze rondreizende karavaan trok vorig jaar in alle bezochte steden meer dan 250.000 bezoekers. Natuurlijk draait het om lekker eten, maar voor mij zijn de sfeer en muziek bijna net zo belangrijk."