Actueel

Een vliegende start voor restaurant Steef

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

,,Het ging als een speer,'' vertelt Van der Linden trots. ,,Boven al mijn verwachtingen. Ik had zelf het idee om bij de start van het nieuwe restaurant vrij weinig aan reclame te doen. Deze actie leek me een leuke manier om mensen nieuwsgierig te krijgen. En dat is gelukt.''

De 24-jarige horeca-ondernemer kreeg haast bij toeval het pand aan de Boompjesstraat in handen. ,,Ik was vaste klant bij De Ooijevaer en 't Schaep. Het was mijn stamkroeg. En op een gegeven moment vroegen de eigenaren mij of ik het wilde overnemen. Dat aanbod kon ik niet afslaan.''

Make-overZodra hij de sleutels had, begon Stefan aan een complete make-over van de voormalige eterij. ,,Ik heb de tent compleet verbouwd. Het was van oorsprong meer een bruincafé. Ik wilde er iets moderner, meer van deze tijd, van maken. Zulk soort zaken zijn er niet echt in de omgeving. Zo kon ik iets hip en trendy naar het dorp brengen.''

Lees verder onder de advertentie

Dat plan viel niet meteen bij iedereen in goede aarde. Van der Linden: ,,Veel voorbijgangers vonden het eerst erg kil lijken. Geen sfeer. Maar inmiddels heb ik van veel klanten erg positieve reacties mogen ontvangen. Niemand had gedacht dat het zo zou worden. En blijkbaar werkt het goed.''

Een deel daarvan is te danken aan de menukaart. ,,We hebben besloten om het menu laagdrempelig te houden,'' vertelt Van der Linden. ,,Dus van saté tot aan kabeljauw en biefstukjes. Dingen die haast iedereen graag eet.''

De uitbater kijkt vol vertrouwen naar de komende periode. ,,Ik heb er alle vertrouwen in. Zo staat er voor de komende maand een actie met 10 procent korting in de planning. En tot nu toe hoor ik alleen maar goede dingen van klanten over het restaurant. Ik ben er heel zeker van dat het een mooie tijd wordt.''

Lees verder onder de advertentie