Nieuws Actueel

Eenmansbedrijfje in Olst begeleidt bij keuzes maken

Astrid Peters uit Olst begeleidt met haar bedrijf 'Zijn wie je worden wilt' werkzoekenden. Mensen die overwegen een eigen bedrijf te beginnen, maar moeite hebben met het maken van een keuze, kunnen bij haar terecht. "Een keuze tussen je hart of je hoofd volgen", aldus Astrid.

Van onze redactie 18 januari 2016

Astrid peters Gerard vrakking 1

Zelf is ze ruim elf jaar geleden ontslagen. "En wat doe je dan?" Zij ging een opleiding volgen en opende haar eigen natuurgeneeskundige-praktijk. Afgelopen jaar wilde ze wat anders. "Met een coach kwam ik er op uit dat ik mensen wil helpen met mijn ervaring die ik heb gehad met ontslag en je hart durven volgen."

Iedere persoon is anders en elk traject is anders, zegt Astrid. "Ik geef veel workshops, zoals bij Eigen Kracht Deventer Vrouwen (EKVD)." Daar ontmoette ze Lida, die inmiddels cliënt van haar is. "Afhankelijk van de vraag gaan we een korte of langere periode gezamenlijk aan de slag. Ontslag krijgen betekent ook door een rouwproces gaan en sommigen hebben daar langere tijd begeleiding in nodig. Anderen hebben aan een persoonlijke workshop genoeg om hun hart te volgen."

Eigen bedrijfDat laatste gold voor cliënt Ineke: "Na mijn ontslag solliciteerde ik op functies waarin ik ervaring had. Maar een functie waar ik gelukkig van zou worden zat er niet bij." Ze droomde al lang van een eigen bedrijf. "Via LinkedIn kwam ik bij Astrid terecht. Tijdens een persoonlijke workshop heeft zij mij laten ervaren wat kiezen vanuit je hart met je doet; een geweldig gevoel. De wens om te gaan ondernemen kwam duidelijk naar voren en was sterker dan alle twijfels die ik had gehad. Astrid heeft mij praktische handvatten gegeven om te kiezen vanuit mijn hart in plaats van met mijn hoofd. Op 1 februari start ik daadwerkelijk met mijn eigen bedrijf."

Betekenis in werkLida merkte tijdens een workshop van Astrid dat ze middenin een rouwproces zit: haar werk dat haar plezier gaf, is ze kwijt en ze werd afgewezen voor functies waarop ze reageerde. "Ik doe een langer traject, er is zoveel dat ik leuk vind en wat wil ik kiezen. Wel heb ik nu helder wat ik wil doen: ik wil mensen met dementie een menswaardig bestaan geven in een instelling. Hoe, dat heb ik nog niet helder. En dat is ook het hart-hoofd verhaal. Mijn hoofd komt met zakelijke feiten, waardoor je gaat twijfelen. Astrid zorgt er telkens voor dat ik dan weer terug ga naar mijn hart." Astrid: "Dat is waar het om gaat. Er is een kentering gaande in de maatschappij, mensen zoeken steeds meer betekenis in hun werk. Maar hoe ze dit kunnen doen is lastig, mensen zijn hierin vaak geblokkeerd. En dat is waar ik ze in begeleid".

Foto: Astrid Peters (Gerard Vrakking)