Nieuws Actueel

Eerbetoon aan bekende bakker

Door haar aderen stroomt slagroom en voor taart kun je haar 's nachts wakker maken. Toch slaat Kitty de Wolf (1971) na de middelbare school eerst een heel andere weg in en opent ze vandaag pas haar eigen winkel met taarten en chocolade. Ze is de derde generatie De Wolf met een winkel vol lekkers in Doesburg. "Ik bak de taarten niet zelf, maar betrek ze bij banketbakkerij Mekking in Bennekom, waar ik zelf jaren in de winkel heb gestaan. Een heel goede bakker: een hofleverancier", vertelt ze in De Gelderlander.

Carine ten Cate | Foto: Bart Harmsen 18 maart 2016

Bakker Vernoemd

De onderneemster heeft haar winkel naar haar bekende vader genoemd. "Ik loop naast mijn schoenen", zegt Hans de Wolf, zoon van Herman en Jo de Wolf, die in 1937 een brood- en banketbakkerszaak openen in de Ooipoortstraat. Vader Hans komt in 1966 in de zaak, die hij later ook overneemt. "Brood heb ik zelf nooit gebakken. Daar had ik een hekel aan. Dus werd het banketbakkerij De Wolf."

Hij sluit de zaak in 1992 wegens privéredenen en werkt dan nog tien jaar in loondienst bij een bakker op Presikhaaf. Voor de winkel van zijn dochter rijdt hij nu de bestellingen.

Visual MerchandisingKitty de Wolf is opgeleid in de visual merchandising. "Zeg maar etaleren en presenteren", zegt ze "Mijn andere opa was etaleur, dus dat zit ook wel in mijn genen."

Ze werkt bij een hobbywinkel, bij de bakker in Bennekom en bij thuisbakwinkel Bakfeest & Zo in Elst, waar onder andere marsepein, fondants en suikerbloemen worden verkocht. Voor dit bedrijf verzorgt ze ook workshops en tussen de bedrijven door schrijft ze vier bakboeken. Hoog tijd om mee te doen aan het televisieprogramma Heel Holland bakt. "Daar hebben ze me al wel tien keer voor willen opgeven, maar dat is niets voor mij."

Kwartje valtHet kwartje valt bij haar als ze wordt gevraagd een bakkerswinkel in Veenendaal over te nemen. "Mevrouw Mekking belde. Haar zoon wilde met de zaak in Veenendaal stoppen. Die zaak is uiteindelijk overgenomen door zijn buurman, maar ik wist: dát moet het zijn. En dan ook in Doesburg, waar ik vandaan kom en veel mensen ken. Iederéén kent mijn vader."

De ondertitel van de winkel is 'ouderwets lekker'. Het verklapt de succesnummers van weleer. "Het hazelnoottaartje à la Hans en de vanillecake met vanillecrème, overgoten met chocola."