Nieuws Actueel

Eerst de kinderen, dan de zaken

Anita Serné (45) uit Breda ontwierp (kinder-) kleding en verkocht stoffen op de markt. Toen haar zoon ernstig ziek werd, besloot zij zich op de zorg voor hem te richten. In april 2011 opende ze Atelier Miss Wings.

Annelies Wijnen | Foto: Willem Paterik 9 oktober 2016

Anita Serne sleutelmoment Breda

1. Cursus patroontekenen

,,Toen mijn zoon in 1999 werd geboren, ben ik gestopt met werken in de ICT. Toen hij een halfjaar oud was, begon het te kriebelen en besloot ik een cursus patroontekenen te volgen. Ik begon kinderkleding voor mijn zoon en dochter te naaien. Al gauw werkte ik op bestelling, deed ik stoffenparty's en stond ik op de markt. In 2009 werd mijn zoon ernstig ziek. Ik ben direct met alles gestopt."

2. Winkelpand

,,Toen het met mijn zoon weer beter ging, kon ik nadenken over wat ik zelf wilde. Terug naar de markt was geen oplossing, want daarvoor moest ik te veel reizen en dat lukte niet meer met de nieuwe gezinssituatie. Ik zag een leegstaand winkelpand en besefte dat een pand de oplossing was. In 2011 heb ik mijn winkel geopend. Ik verkoop stoffen, wol en fournituren. Mijn zoon ging weer naar school, vlak bij de winkel. Als hij te moe was om naar school te gaan, kon hij beneden op de bank liggen."

3. God

,,Op cruciale momenten in mijn leven laat ik God op mij inspreken. Ik weet wanneer hij 'spreekt' en laat mij bewust leiden hierdoor. Zo ben ik op het juiste moment tegen dit pandje aangelopen. De winkel in de stad is ook positief voor mijn zoon."

Wie: Anita Serné heeft bedrijfskundige informatica gestudeerd aan de heao en jaren in de ICT gewerkt. De vaardigheden haken, breien en naaien heeft zij zich vroeger, als hobby, eigen gemaakt.Het bedrijf: Winkel met stoffen, wol en fournituren, waarin Anita ook workshops geeft.Cijfers: EenmanszaakWaar: BredaContact: misswings.nl