Nieuws Actueel

Eigenaar modezaak: 'Binnenstad in zeer grote crisis'

Piet van Putten herenmode uit de Engestraat luidt de noodklok over de Deventer binnenstad, die steeds meer leegstand kent. Volgens eigenaar Peter de Cocq is dringend actie nodig om 'het centrum van de ondergang te redden'. En: 'een hartpatiënt, wat Deventer nu is, moet snel geholpen worden'.

Martijn Ubels 15 maart 2016

Kledingwinkel pixabay 1065

De Cocq trekt in een brandbrief aan de bel bij het gemeentebestuur. Van Putten herenmode is al 136 jaar onderdeel van de Deventer binnenstad. Volgens De Cocq is de bereikbaarheid een groot knelpunt. Door de steeds maar gestegen parkeertarieven en het ontbreken van een bus die de binnenstad aandoet.

'Jarenlang buitte de gemeente de consument met hoge parkeertarieven en het autoluw maken van het centrum uit. Nu is het tijd om het tij te keren.' De Cocq doelt op het aanpassen of zelfs laten vervallen van parkeergelden.

GemeenteDe Cocq opperde bij de politiek al eens een proef met één dag gratis parkeren in de binnenstad. 'De politiek lachte me nog net niet uit.' De Cocq voelt zich 'slecht vertegenwoordigd' door MKB Deventer en wil rechtstreeks in gesprek met het gemeentebestuur. 'Om de apathie bij onze gemeentelijke vertegenwoordigers te doorbreken. Met dit binnenstadbeleid zitten we in een zeer grote crisis.' De Cocq wil in gesprek over aanpassing van het parkeerbeleid, omgang met leegstand en het openbaar vervoer. 'Ondernemers moeten beslissingen nemen, zoals wel of niet verhuizen in de stad of vertrekken. Dat kan alleen met een duidelijke visie van de bestuurders'.