Nieuws Actueel

Eigenaar Snapchat keldert op rood Wall Street na winstalarm

Snap raakte dinsdag bijna 40 procent van zijn beurswaarde kwijt op Wall Street. Het bedrijf achter het socialemediaplatform Snapchat gaf een winstwaarschuwing vanwege de verslechterde macro-economische omstandigheden. Zo kampte het bedrijf, dat zijn inkomsten vooral haalt uit advertenties, onder meer met de hoge inflatie, onzekerheid door de oorlog in Oekraïne en de nieuwe privacyregels van Apple. De hele socialemediasector zag miljarden aan beurswaarde verdampen.

ANP 24 mei 2022

ANP240522171 1

Sectorgenoot Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verloor terrein en daalde rond de 10 procent. Google-moeder Alphabet en onlineprikbord Pinterest verloren respectievelijk 6,3 en 22 procent. Andere techbedrijven als Apple en Twitter zagen rond de 2 procent van hun beurswaarde verdampen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent lager op 31.703 punten. Een dag eerder won de Dow nog 2 procent. De brede S&P 500 daalde 1,3 procent tot 3922 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 2,4 procent tot 11.523 punten.

Zoom

Zoom Video Communications dikte 3,3 procent aan. De onlinevergaderdienst presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden verwacht. Ook gaf het bedrijf, dat tijdens de coronapandemie sterk is gegroeid omdat er massaal werd thuisgewerkt en online onderwijs werd gegeven, een positieve verwachting af voor het huidige kwartaal.

Abercrombie & Fitch verloor ruim een kwart van zijn beurswaarde. De verkoper van vrijetijdskleding leed afgelopen kwartaal een onverwacht verlies door hogere kosten, die volgens het bedrijf ook in de rest van het jaar voor tegenwind zullen blijven zorgen.

Best Buy

Best Buy kreeg er daarentegen 0,5 procent bij. De verkoper van consumentenelektronica lijkt te ontsnappen aan de malaise in de detailhandelssector die volgde op de tegenvallende resultaten van Walmart en Target afgelopen week. Best Buy zag de omzet afgelopen kwartaal dalen, maar minder sterk dan analisten hadden gevreesd. Het bedrijf verlaagde wel zijn jaarverwachting vanwege de verslechterde macro-economische omstandigheden.

De verkoper van producten voor huisdieren Petco steeg 2,8 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers.

De euro was 1,0711 dollar waard, tegen 1,0678 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 110,17 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder, op 113,53 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws