Nieuws Actueel

Eigenaren Meubelhal Oudleusen met pensioen

Meubelhal Oudleusen stopt dit jaar. De reden? Eigenaren Herman en Aukje gaan eindelijk met pensioen.

Anton van Noorel 15 februari 2016

Meubels stockpixabay

De opheffingsuitverkoop is inmiddels al een jaar bezig. Hoe lang de deuren van Meubelhal Oudleusen nog open zijn, is niet bekend.

"We zijn geen supermarkt. Als wij vier witte eetkamerstoelen hebben staan, moet de klant wel net vier stuks willen hebben in het wit. Ongeveer 25 procent in de hal is nu nog van ons", vertelt Jeanette Mijnheer.

Samen met haar ouders Herman en Aukje runde ze de afgelopen tientallen jaren de Meubelhal in Oudleusen. Maar daar komt binnenkort een einde aan. Het stel heeft besloten na 29 jaar te stoppen. Herman en Aukje van Keulen zijn immers al 74 en 73 jaar oud. Na acht en negen jaar extra doorwerken, is het nu wel mooi geweest.

"Mijn vrouw wilde eigenlijk drie jaar geleden al wel stoppen, maar ik wilde door. Maar langzaam groeit zoiets wel. De echte beslissing hebben we 1,5 tot 2 jaar geleden genomen", vertelt Herman van Keulen.

DuizendpootVooral voor duizendpoot Herman, die op zijn 14e al begon met werken, was het een lastige beslissing. "Ik heb er wel het meeste moeite mee. Je gaat het contact met de mensen missen. Maar ja, aan alles komt een einde."

Mede vanwege de leeftijd van Herman en Aukje was de hal de laatste jaren al minder geopend. De zaak opent tegenwoordig allen nog op vrijdag en zaterdag haar deuren. Hoewel het stel nog gezond is, kunnen ze merken dat ze ouder worden. "Je kunt merken dat het tillen van de meubels niet meer zo makkelijk gaat."

PensioenMaar dat hoeft ook niet meer, geeft het drietal aan. "Het moeten is er vanaf, we hebben pensioen. Financieel hebben we geen zorgen. Het werken is nu meer een hobby geworden, met veel plezier overigens", zegt Van Keulen.

Zijn dochter Jeanette heeft nog wel even getwijfeld of ze door zou gaan. "Ik zie het niet voor me zonder mijn ouders door te gaan", vertelt ze. Ze zou dan ook personeel moeten inhuren, waardoor de winkelprijzen flink opgevoerd zullen worden. En dat wil de familie niet.

UitverkochtNu is het eigenlijk wachten op het moment dat de collectie van de Meubelhal zelf is uitverkocht. Om de winkel vol te laten staan, zet de fabrikant waarmee het bedrijf al jaren zaken doet er meubels neer. De familie is er blij mee: "Zo kunnen we een ruime keuze blijven aan bieden."

De Meubelhal hoopt dat er voor het einde van dit jaar een einde is gekomen aan de opheffingsuitverkoop.

"En dan? Dat zie ik dan wel", laat Herman van Keulen weten. "Ik ga weer lekker veel fietsen en tennissen. En er is hier altijd nog genoeg werk te doen."

Toekomst hal onbekendHet is nog onbekend wat de familie Van Keulen na de opheffingsuitverkoop doet met de meubelhal. "We gaan het in elk geval niet verhuren, want dan houden mijn ouders mensen om deur", zegt dochter Jeanette.Het echtpaar woont in het huis naast de hal. "Het is de bedoeling dat de hal privébezit van de familie blijft."

Foto: Pixabay