Nieuws Actueel

Speciale opleiding van Tesla-baas Elon Musk mateloos populair

Elon Musk richtte vier jaar geleden een speciale school op voor zijn vijf kinderen. Inmiddels is de opleiding, met de naam Ad Astra, uitgegroeid tot een bijzonder populaire opleiding voor slimme kinderen in LA en omgeving, aldus AD.

Erik Kouwenhoven | Foto: ANP 28 juni 2018

Elon Musk Tesla

Dat meldt website Ars Technica. De school is opgericht voor ambitieuze leerlingen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar en biedt naar verluidt 'vooral een unieke projectmatige leerervaring'. Er is plek voor slechts 40 kinderen en er is slechts zelden plek voor nieuwe leerlingen. Afgelopen schooljaar waren welgeteld 12 nieuwkomers welkom, maar meer dan 400 gezinnen meldden hun kinderen aan.

Het schooltje is gevestigd in het hoofdkwartier van SpaceX. Naast Elons vijf kinderen zitten er ook kinderen van enkele SpaceX-werknemers op en enkele hoogbegaafde kinderen uit de omgeving van Los Angeles.

Lees ook: Waarom kenners toch weer vertrouwen hebben in Elon Musk's Tesla

Vakkenpakket

Taallessen, gymnastiek en muzieklessen behoren niet tot het vakkenpakket. Wiskunde, natuur- en scheikunde, ethiek en bouwkunde wel. De leerlingen krijgen geen overhoringen of officiële cijfers. Ook mogen ze de vakken die ze niet leuk vinden gewoon overslaan. De aantrekkingskracht voor ouders zit hem vooral in de betrokkenheid van Musk. Ze hopen ook dat hij het onderwijs op dezelfde manier verandert als de transport- en ruimtevaartwereld, met de elektrische auto’s van Tesla, en de ruimtevaart met de herbruikbare raketten van SpaceX.