Nieuws Energie

Torenhoge energieprijzen doen deze slagerij na 55 jaar de das om: ‘Durf geen kerst meer te draaien’

Slagerij Konermann sluit voorgoed de deuren van het familiebedrijf aan de Korte Groenendaal in Gouda. Na 55 jaar zijn het nu de hoge energiekosten, bovenop personeelstekorten en hoge inkoopprijzen, die eigenaar Eric Konermann ertoe bewegen om vervroegd te stoppen.

Florine Nesselaar (AD) 29 september 2022

Slagerij Gouda konermann dicht enetgieprijzen inflatie personeelstekort

Slagers Eric (voorgrond) en Ben Konermann. Foto: Pim Mul

Meer dan vijftig jaar lang was de keurslagerij een begrip in de binnenstad, maar vanaf zondag moeten Gouwenaars het doen zonder het vlees en de gerechten van Konermann. Na een poos wikken en wegen, hakte eigenaar Eric de knoop door om de winkel nog deze week te sluiten. ,,Het is mooi geweest”, vertelt de 53-jarige Konermann, die ruim twintig jaar in de zaak stond die zijn vader 55 jaar geleden opende, tegen het AD.

,,Ik wilde de winkel eigenlijk pas over drie jaar sluiten, maar die keuze is versneld door de fors hogere energiekosten. Dat komt nog eens bovenop de personeelstekorten en hogere inkoopprijzen. Op deze manier durf ik geen kerst meer te draaien, daar zag ik heel erg tegenop.”

Lees ook: Slagers in de hoek waar de klappen vallen: ‘Grote zorgen over de toekomst’

De sluiting van zijn zaak heeft natuurlijk een verdrietig randje, vertelt Konermann. ,,Je bouwt toch een zaak op. Maar aan elk begin komt een eind. Het is een moeilijke tijd, maar ik maak zelf de keuze om te stoppen. Ik ga wat anders doen”, vertelt hij.

'Fantastische tijd gehad'

Zaterdag kunnen klanten voor het laatst terecht aan de Korte Groenendaal. Daarna volgt een periode van rust voor de Goudse slager, iets waar hij smachtend naar uitkijkt. ,,Ik ga eerst een maand op de hei zitten om uit te rusten. Ik heb altijd gezegd: als je vroeg begint, mag je vroeg eindigen. Over een half jaar begin ik met een nieuwe uitdaging, maar eerst even helemaal niets.” Hij vervolgt: ,,We kijken terug op een fantastische tijd.”

Lees ook: Essent stelt tariefverhoging uit tot 7 november na kritiek ACM, ook Vattenfall zwicht

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws