Nieuws Actueel

Enorme rij voor tijdelijke winkel Kanye West in Amsterdam

Het is druk bij de tijdelijke winkel van Kanye West, die vrijdagmiddag voor drie dagen opende op de Rozengracht. Sommige fans kochten voor meer dan duizend euro aan merchandise van de rapper, schrijft het Parool.

Van onze redactie 19 augustus 2016

Rij kanye west

De winkel ging vrijdag om 12.00 uur open.

De eerste fans zaten al sinds middernacht in de rij. Zij waren goed voorbereid, zo hadden enkele fans klapstoelen meegenomen. De rij ging rond 10.30 uur al de hoek om bij de Tweede Rozendwarsstraat, gedurende de ochtend werd het alleen maar drukker.

Kort na het middaguur mochten de eerste fans naar binnen. Ze gaven honderden euro's uit in de winkel.

Naam van de stad Rapper Kanye West maakte donderdagochtend bekend drie tijdelijke winkels te openen in Europa. Naast Amsterdam krijgen ook Londen en Berlijn een 'Pablo Temporary Store'. De winkels zullen slechts drie dagen open zijn. De winkel in Amsterdam zit tussen de winkels The Shoot Connection en SPRMRKT in, op de Rozengracht 191.

De 18-jarige Giovanni heeft 1200 euro uitgegeven. © Nouschka van der Meijden

Naast merchandise van West en door de rapper ontworpen kleding is in elk filiaal een shirt met daarop de naam van de stad te koop.

Zelf opduiken De rapper opende eerder dit jaar een pop-upstore in New York. Daarmee verdiende hij naar eigen zeggen in drie dagen tijd 1 miljoen dollar (885.000 euro). Ook dit keer is New York een van de steden waar West zijn spullen aan de man brengt.

Lees ook: Amsterdam krijgt eigen winkel van Kanye West