Nieuws Actueel

Enschedees IT-bedrijf geeft onbeperkt aantal vrije dagen

Het Enschedese bedrijf Nerds & Company biedt vanaf volgend jaar het personeel onbeperkt vakantiedagen aan. Dat schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Bert Hellegers | Foto: Frans Nikkels 16 december 2016

Nerds Company Enschede

Nerd & Company, het bedrijf dat websites en apps bouwt, is niet bang straks regelmatig met een uitgestorven kantoortuin te zitten. „We werken in teams en weten zeker dat collega’s vrije dagen op elkaar gaan afstemmen”, zeggen mede-eigenaren Tim Klein Robbenhaar (35) en Thijs Geerdink (35).

Concurrentiestrijd

Met het loslaten van het vooraf vastgelegde aantal vakantiedagen hoopt Nerds & Company een slag te maken in de jacht op de beste programmeurs en designers. De concurrentiestrijd in de IT-branche is hevig. Sommige medewerkers van het Enschedese bedrijf worden dagelijks door recruiters benaderd voor een andere baan.

Groei

Nerds & Company staat aan de vooravond van een groeispurt. Voor de financiering daarvan heeft de Twentse investeringsmaatschappij Quadrum Capital een minderheidsbelang in het bedrijf genomen. De verwachting is dat het huidige aantal van veertig medewerkers komende jaren verdubbelt. „We willen graag onze mensen behouden en goede, nieuwe specialisten werven. Daarvoor bieden we al een hoger salaris dan vergelijkbare bedrijven, in elk geval in deze regio. Maar nerds hebben vooral behoefte aan vrijheid. Daarbij helpt het volgens ons dat ze baas zijn over hun eigen tijd.”

Balans

In de Verenigde Staten kunnen medewerkers van Netflix, Best Buy en Evernote al langer naar hartenlust vakantiedagen opnemen. „Daar zie je het vreemde effect dat mensen juist minder vrij nemen. Dat heeft te maken met de cultuur in Amerika. Ze zijn daar streberiger. We zien er op toe dat dat niet bij ons gebeurt. We willen juist dat onze mensen een goede balans hebben tussen werk en privé. We beogen dat onze medewerkers zich vrij voelen. Die vrijheid leidt tot nog beter werk, denken we.”