Nieuws Actueel

Erfpacht is weer optie voor Riemerswaalse bedrijven

Voor ondernemers met bouwplannen in Reimerswaal, wordt het binnenkort weer aantrekkelijk om een bouwkavel in erfpacht af te nemen van de gemeente, in plaats van de grond te kopen. Dat bericht de PZC.

Joeri Wisse 9 mei 2016

Bouw Groei

Als laatste gemeente op Zuid-Beveland wil Reimerswaal namelijk ook kavels bedrijfsgrond in eeuwigdurende erfpacht uit gaan geven. Het was al enige jaren mogelijk om een stuk grond voor dertig jaar in erfpacht te nemen, maar die regeling is financieel niet meer interessant voor ondernemers.

Lage rentestandVolgens de gemeente komt dat vooral door een combinatie van landelijke regelgeving en de lage rentestand. Ook banken willen geen hypotheek meer afsluiten wanneer de erfpacht een beperkte periode geldt.

Aanleiding om de voorwaarden aan te passen is de recent begonnen uitgifte van grond in de derde fase van De Poort in Rilland en de op handen zijnde verkoop van percelen in Olzendepolder IV te Yerseke. Voor particulieren was het al mogelijk om eeuwig durende overeenkomsten af te sluiten. De gemeenteraad beslist deze maand over het voorstel.