Nieuws Actueel

Ondernemers zorgen voor eten én winst op Papendal

Als je de chef de mission van de Nederlandse Olympische ploeg over de vloer hebt op de Food Valley Expo, gaat het natuurlijk over sporten en gezond eten. Maurits Hendriks hoeft in congrescentrum Papendal in Arnhem weinig moeite te doen om zijn gehoor te overtuigen van het belang ervan. ,,Tegelijkertijd is er nog een enorme slag te maken'', voegt hij eraan toe.

Maaike van Helmond 24 november 2016

Gezondheid werk stock

Vertel de toehoorders op Papendal wat. Food Valley is immers de verbindende schakel tussen kennisinstellingen en bedrijven in binnen- en buitenland die zich met vernieuwing van ons door de landbouw geproduceerd voedsel bezighouden. Start-ups en gevestigde namen ontmoeten elkaar op een steenworp afstand van ankerpunt Wageningen. Ze laten zien wat ze doen en nemen de laatste trends en ontwikkelingen in de foodsector met elkaar door.

,,Er is geld nodig om een innovatie uit te rollen en wie weet lukt het hier om investeerders te prikkelen", zegt Leendert Bom, die met Wasabi4You in Zutphen etenswaren met verse wasabi maakt.

Er valt op Papendal niet alleen wat te eten, maar ook wat te winnen: moderator Jim Stolze mag de twaalfde winnaar van de prestigieuze Food Valley Award bekendmaken. De prijs voor de beste innovatie ging vorig jaar nog naar de afbreekbare koffiecapsules van Peeze uit Arnhem. Twee van de drie genomineerden van dit jaar komen ook uit Gelderland: SensorSpot uit Wijchen, met een sensor die meet of de verpakking van voedsel nog deugt, en Q-Pint uit Wageningen, dat een methode ontwikkelde om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan. ,,En de winnaar is... Q-Point!''

Directeur en oprichter Carel Jaspers kan zijn geluk niet op. ,,Fantastisch dat we deze prijs hebben gewonnen. Een uitgelezen kans om onze innovatie in de kijker te spelen bij een internationaal publiek."