Nieuws Actueel

EU-ministers akkoord met extra maatregelen om energie te besparen

De Europese klimaatministers stemmen in met nieuwe Europese maatregelen om energie te besparen. Die moeten ertoe bijdragen dat in 2030 55 procent minder CO2 wordt uitgestoten ten opzichte van 1990. Volgens minister Rob Jetten is energiebesparing een dringende noodzaak die geen uitstel duldt, zei hij tijdens de vergadering met zijn collega's in Luxemburg.

ANP 27 juni 2022

ANP270622114 1

De 27 werden het eens om tot 2030 9 procent minder energie te gaan verbruiken, ten opzichte van het in 2020 geschatte verbruik in dat jaar. Daarnaast komt er een bindend jaarlijks doel voor ieder land om trapsgewijs naar 1,5 procent energiebesparing toe te werken.

"Vandaag hebben we goede stappen gezet met de Europese collega’s op de richtlijn voor energie-efficiëntie", zegt Jetten. "Nederland heeft ingezet op ambitieuze energiebesparingsdoelen. We blijven ons inzetten deze doelen nog verder te verhogen. Energiebesparing is in deze tijden van cruciaal belang en helpt ons minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen uit Rusland. En dit biedt een goede basis voor onze aanstaande nationale energiebesparingsdoelen."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws