Nieuws Actueel

Failliete winkels financiële strop voor Wereldhave

Winkelvastgoedfonds Wereldhave kampte in Nederland in het eerste kwartaal met veel hurende winkels die failliet gingen, waaronder Intertoys, CoolCat en Sissy-Boy. De beursgenoteerde onderneming gaat ervan uit dat de meeste zaken een doorstart zullen maken en handhaaft voorlopig zijn eerder gestelde financiële doelstellingen voor het hele jaar.

ANP / Lennard van Otterloo | Foto: ANP 26 april 2019

Intertoys failliet

Intertoys had elf vestigingen in panden van Wereldhave. Bij kledingketen CoolCat gaat het om zes winkels, voor Sissy-Boy en de eveneens omgevallen budgetdrogisterijketen Op=Op Voordeelshop elk om één zaak. Wereldhave merkt op dat er voor de ketens een doorstart in zit, maar dat dit niet betekent dat alle winkels gegarandeerd openblijven. Bij een doorstart gaan ketens doorgaans in afgeslankte vorm verder.

De bruto-huurinkomsten van Wereldhave kwamen uit op 51,3 miljoen euro, 7 procent meer dan in het eerste kwartaal in 2018. De bezettingsgraad van alle panden nam wel iets af, tot 95,2 procent. De winstverwachting voor heel 2019 blijft voorlopig tussen de 2,75 euro en 2,85 euro per aandeel. Wereldhave heeft niet alleen winkelvastgoed in Nederland, maar is tevens actief in België en Frankrijk.